Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,79 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
467,75 Ft
Bitcoin
64,119 $

Három óra alatt 81 gyorshajtóról készült fotó az Árpád hídon

Olyan autós is volt, akiről 167 km/óránál készült a fotó, holott az Árpád hídon 70 km/óra a sebességhatár.

...svg content...Fotó: A Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérője a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Három óra alatt nagyjából hárommillió forintot fotózott össze az Árpád hídra vezényelt kamera szombat este, egy héttel azután, hogy az említett helyszínen halálos baleset történt: egy Mercedes elgázolt egy biciklist, majd nekiütközött egy BMW-nek.

Ám mint kiderült, olyan autós is volt, akiről 167 km/óránál készült a fotó, holott az Árpád hídon 70 km/óra a sebességhatár. Ezzel az említett sofőr kiérdemelte az aznapi rekorder címét, de persze meg is lesz érte a „jutalma” – derül ki a vezess.hu cikkéből. Soron kívül 1500 tonna olajjal borult fel egy tankerhajó a Fülöp-szigeteken

Emellett arra is kitértek, hogy három óra alatt 81 gyorshajtóról készült felvétel, s még így is volt, aki megúszta. Például az a teslás, aki 150 körül rombolt át a híd belső sávjában, csak az éppen megállóba befutó busz kitakarta a kritikus pillanatokban. „A másik nyertes szintén egy Tesla taxi volt, aki nem is ment vészesen gyorsan, de a lézerblokkolója tette a dolgát” – írták.

A 24.hu szerint kedden Lázár János a B kategóriás jogosítvány átalakításáról és a KRESZ felülvizsgálatáról beszélt, amelynek során azt is megemlítette, hogy a hivatalos statisztikák szerint a hazai közúti balesetek csupán 30%-ban vezethetők vissza sebességtúllépésre.

Míg az esetek több mint kétharmada a járművezetők rossz döntésének következménye. „Sem a gépjárműállomány nem olyan, mint Ausztriában, de a vezetői képességeink se olyanok” – tette hozzá az építési és közlekedési miniszter.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Helyszíni fotók a szentesi vonattragédiáról

Szentes és Csongrád között történt a súlyos vonatbaleset, ami végül két ember életébe került, a körülményeket vizsgálják.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.