Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Egy hat hónapos baba is elhunyt a Harkiv elleni dróntámadás során

Összesen heten vesztették életüket az oroszok által indított dróntámadás során.

Fotó: EPA/YAKIV LIASHENKO
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Péntek este orosz dróncsapás ért egy benzinkutat a kelet-ukrajnai Harkiv városában. A támadásban hét ember, köztük három gyermek vesztette életét, akik közül az egyik mindössze hat hónapos volt.

Oleg Szinegubov, a régió kormányzója szombaton megerősítette a halálos áldozatok számát, egyben közölte, hogy az áldozatok hat hónapos és hétéves kor közöttiek voltak. Harkiv polgármestere, Igor Terekhov elmondta, hogy a csapás következtében égő üzemanyag fröccsent a közeli házakra, amik kigyulladtak, így több tucat lakosnak kellett elmenekülnie. Közlése szerint a támadók által használt drónok iráni eredetűek voltak. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az ukrán légierő közölte, hogy az Oroszország által péntek este indított 31 drónból 23-at lelőttek, amelyek nem csak Harkiv, hanem az odesszai területet is célba vették.

Harkiv rendszeres támadásoknak van kitéve, mióta Oroszország 2022 februárjában megszállta Ukrajnát, az elmúlt hetekben pedig fokozódó támadásoknak volt kitéve a térség.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.