Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Hamarosan visszatérhet egy aggályos funkció az androidos telefonokra

Minden jel arra utal, hogy hamarosan már a Google saját híváskezelő alkalmazása is képes lesz a beszélgetések rögzítésére.

Smart

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Távolról sem állíthatjuk azt, hogy egy új szolgáltatásról vagy új fejlesztésről lenne szó, hiszen a hívásrögzítő alkalmazások és funkciók nagyon sokáig megszokott jelenségek voltak az Android operációs rendszert futtató készülékeken. Az Európai Unió által életbe léptetett GDPR adatvédelmi törvény aztán megágyazott a szoftver bukásának, így a Google már mellőzte is azt az Android 9.0 és azt követő verziókból.

Az XDA Developers ugyanakkor arról számolt be, hogy a legfrissebb verziójú operációs rendszer APK fájljainak ellenőrzése során olyan nyomokra – többek között új kinézetre és ikonokra – bukkantak, amelyek azt jelezhetik, újra visszatér az egykor sokak által előszeretettel használt szolgáltatás. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Amennyiben ez lesz a helyzet, úgy a felhasználóknak nem kell majd külön applikációkat telepíteniük a telefonjaikra, a hívásrögzítő ugyanis az Android operációs rendszer szerves részét képező Telefon nevű híváskezelő alkalmazásba kerülhet beépítésre.

Apró szépséghiba lehet, hogy az XDA Developersnél a Pixel 4-re készült rendszert vizsgálták, a Google-től pedig nem lenne szokatlan lépés, hogy exkluzív fejlesztésekkel látja el saját készülékét, így a kérdés most az, hogy más gyártók is kínálhatják-e majd az újdonságot ügyfeleiknek.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.