Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Hamarosan több Google-szolgáltatás is jelentősen átalakulhat

TÉMÁK:
#ChatGPT #Google
Fotó: Pexels / Illusztráció
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A ChatGPT népszerűségének hatására a Google sem vár tovább a mesterséges intelligencia szélesebb körű használatával.

A Google közel 400 millió dollárt fektetett be az Antropic nevű startupba, amely egy mesterséges intelligenciával rendelkező chatboton dolgozik.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A két vállalat pénteken jelentette be a partneri megállapodást, melynek értelmében az Anthropic a Google felhőszolgáltatásait fogja használni, ám ezen túlmenően nem kommentálták a megállapodást.

Az üzlet részesedést adna a Google-nek az Antropicban, abban a 2021-ben alapított vállalatban, melynek fejlesztői az OpenAI, a ChatGPT megalkotójának volt alkalmazottai. Az Anthropic január óta teszteli saját megoldását, amely hamarosan szélesebb körben is elérhetővé válhat.

Nagy változások jönnek

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója csütörtökön jelentette be, hogy a vállalat a következő hetekben egy AI-csevegőrobotot is hozzáad a keresőmotorjához. Egy ilyen chatbottal a felhasználók gyorsabban kapnának választ a kérdésekre, mintha a keresési eredményekből kellene átkattintaniuk a webhelyekre.

Jövő szerdán egy sajtóeseményt is tart a Google a mesterséges intelligencia több szolgáltatásában való használatáról, vagyis hamarosan jelentős változások lesznek megfigyelhetők a vállalat háza táján.

Töretlen népszerűség

November végi megjelenése óta a ChatGPT szinte azonnal népszerűvé vált, aminek köszönhetően januárban már a 100 milliós havi felhasználói számot is elérte.

A ChatGPT több területen is nagy felfordulást okozott, részben azért, mert rendszeresen helytelen információkat terjeszt, de problémát jelent az is, hogy sokan nem éppen etikus dolgokra használják.