Clouds
21 Budapest
Dollár
354,52 Ft
Euró
389,80 Ft
Font
438,73 Ft
Bitcoin
23,733 $

Halálos késes támadás történt Németországban, több áldozat is van

Fotó: Unsplash/Jonas Augustin
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Újabb késes támadás történt, ezúttal Németországban, ahol két ember esett áldozatul.

Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton – jelentették német hírportálok.

A beszámolók szerint a Kiel és Hamburg között közlekedő regionális vonaton egy férfi rontott rá utasokra röviddel 15 óra előtt, amikor a szerelvény beérkezett brokstedti vasútállomására. A feltételezett elkövetőt elfogták. Az állomást lezárták. A támadás hátteréről, a sebesültek állapotáról egyelőre nincsenek adatok.

Az első segélyhívás 14 óra 58 perckor érkezett, majd nem sokkal később kiderült, több ember megsérült, és ketten meghaltak egy késes támadásban. A Bild beszámolója szerint az egyik sérült életveszélyes állapotban van.

A német lap információi szerint az elkövető szíriai, a belügyminisztérium azt mondta, a férfi 25 és 40 év közötti. Az elkövető jelenleg kórházban van, ahol rendőrök őrzik, míg a nála lévő fiktív dokumentumról nem lehetett leolvasni a korát, amit vér borított. Állítólag egy ideiglenes tartózkodási engedélyt találtak nála a hatóságok.

MTI/Liner