Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Halálra késelt négy embert egy fiatal férfi, heten megsebesültek

Illinois észak részén történt a tragédia, amikor egy fiatal férfi több embert halálra késelt, köztük egy 15 éves áldozattal.

Fotó: Illusztráció/Unsplash/Joshua Hanson
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hatóságok beszámolója szerint négyen életüket vesztették, heten pedig megsérültek, amikor egy férfi késelésbe kezdett szerdán egy észak-illinoisi közösségben. A gyilkosságokat követően egy 22 éves férfit őrizetbe vettek, majd kihallgatták, miközben az egyik sérült kritikus állapotba került a késelés miatt.

A rendőrség azt mondja, nem gondolják, hogy lenne más gyanúsítottja a gyilkosságoknak, így arról sincs szó, hogy bárki szökésben lenne. Hangsúlyozták, jelenleg nincs egyértelmű bizonyítékuk arra, hogy mi lehetett a gyilkos indítéka egy ilyen szörnyű bűncselekmény elkövetésére. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Egyik áldozatot és sérültet sem érte lövés, mindegyikre szúrt sebekkel a testén találtak rá. A rendőrség először öt sérültről számolt be, ami később tovább növekedett. Hárman már a helyszínen elhunytak, a negyedik pedig a kórházban vesztette életét. Az AP azt írja, egyik áldozat egy 15 éves lány, mellette egy 63 éves nő, egy 49 éves és egy 22 éves férfi hunyt el.

A környéken élőket megkérték, nézzék át az otthoni térfigyelő kamerák felvételeit, melyek segítséget nyújthatnak. Egyszerre több szervezet is dolgozik azon, hogy jobban megértsék, mi is történt, és igyekeznek megakadályozni, több hasonló eset ne fordulhasson elő, ami egész Rockfordot megrázta.

Egy fiatal nőre szúrt sebekkel a kezén és arcán találtak rá, akinek súlyos az állapota. Egy irgalmas szamaritánus segített, majd ezt követően a mentők átvették a sérültet. Az USA-ban nem ritkák a késelések, viszont általában lőfegyverekkel gyilkolnak a gyilkosok, ritka, amikor valaki egyszerre több embert késel halálra.