Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,04 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
54,397 $

Halálos áldozatai is vannak a Seychelle-szigeteken pusztító áradásoknak

Az Indiai-óceán térségében fekvő, mindössze százezer lakosú, 115 szigetből álló Seychelle-szigetek a turisták kedvelt célpontja. A Mahé-szigetet azonban robbanás rázta meg, és áradások pusztítottak.

Fotó: Földcsuszamlás az egész Mahé-szigetet megrázó robbanást követően a Seychelle-szigeteken 2023. december 7-én. Szükségállapotot rendelt el Wavel Ramkalawan, a Seychelle-szigetek elnöke a Mahé-szigetet megrázó robbanás és a heves esőzések okozta áradások miatt. A szigeten fekvő robbanóanyagraktárban történt detonáció súlyos károkat okozott a Providence ipari területen és környezetében, az áradásoknak már három halálos áldozatuk van a régióban. MTI/AP/Emilie Chetty
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, szükségállapotot rendelt el csütörtökön Wavel Ramkalawan, a Seychelle-szigetek elnöke az egész Mahé-szigetet megrázó robbanás és a heves esőzések okozta áradások miatt.

Egy hivatalos közlemény szerint a CCCL robbanóanyag-raktárban történt detonáció súlyos károkat okozott a Providence ipari területen és környezetében, mindemellett a heves esőzések okozta áradások is jelentős pusztítást okoztak. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Egyúttal arra kérték a helyieket, hogy saját biztonságuk érdekében maradjanak az otthonaikban. Az iskolák zárva tartanak, mindössze az alapvető szolgáltatásokat végző dolgozók szabad mozgását engedélyezik.

A szükségállapotot hirdető elnök a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az áradásoknak már három halálos áldozatuk van a régióban, és egyperces néma megemlékezésre szólította fel az embereket – írta meg az Index az MTI beszámolója alapján.

A helyi televízió által bemutatott felvételeken mély sárral borított, törmelékkel és kidőlt fákkal teli utcákat lehetett látni. A kormány az X-en azt közölte a turistákkal, hogy a nemzetközi repülőtér és a szigetek közötti kompjáratok továbbra is működnek.