Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,68 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,22 Ft
Bitcoin
63,931 $

Hárman meghaltak, miután egy magyar sofőr balesetet okozott Horvátországban

Az autó vezetője nekiütközött a pályaelválasztó korlátnak, amit áttört, majd frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú járművel.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Károlyváros megyei államügyészség közlése szerint egy magyar rendszámú autó vezetője súlyos balesetet okozott szombaton hajnalban Horvátországban, amelynek következtében hárman életüket vesztették, 12-en pedig megsérültek a Zágráb és Rijeka közötti autópályán, Novigrad na Dobri közelében.

A helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a magyar rendszámú autó sofőrje észak felé haladva nekiütközött a pályaelválasztó korlátnak, amelyet áttört, majd átsodródott a dél irányú pályára. Ott frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú autóval, amelyben egy házaspár utazott a gyermekével – írja a hvg.hu. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A házaspár tagjai, egy 48 éves férfi és egy 47 éves nő a helyszínen életüket vesztették, míg a magyar rendszámú autóban egy ember halt meg, a személyazonossága egyelőre ismeretlen. Ivana Kovacic, a károlyvárosi kórház igazgatója a sajtónak nyilatkozva elmondta, súlyos sérülésekkel került kórházba az a horvát állampolgárságú kiskorú is, akinek a szülei életüket vesztették a balesetben.

„A többi sérült nincs életveszélyben” – közölte, hozzátéve, hogy külföldi állampolgárokról, vélhetően egyiptomiakról van szó. Egyúttal arról tájékoztatott, hogy a baleset hat sérültje került a károlyvárosi kórházba, kettőt Ogulinba, hármat Rijekába, egyet pedig Zágrábba szállítottak. Az incidens kapcsán Vera Magdic Bizanovic károlyvárosi államügyész is elmondott néhány dolgot a horvát közszolgálati televíziónak.

Állítása szerint még vizsgálják a közlekedési baleset körülményeit, különös tekintettel a magyar rendszámú járműben utazók személyazonosságának megállapítására. Emellett több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a magyar gépkocsi illegális migránsokat szállított, ezt azonban egyelőre nem erősítette meg az államügyész.

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.