Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

20-an haltak meg a kabuli külügyminisztérium előtt történt robbanásban

Fotó: Tálib fegyveresek az afgán belügyminisztérium épülete közelében lévő kabuli katonai repülőtéren, ahol pokolgép robbant 2023. január 1-jén. A robbantásban többen életüket vesztették és megsebesültek. MTI/AP/Ibrahim Noruzi
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az incidens helyi idő szerint délután 4 óra körül történt, a megjelent felvételeken pedig legalább 9 sebesült és halott látható.

Khalid Zadran rendőrségi szóvivő jelentése szerint egy öngyilkos merényletben legalább 20 ember életét vesztette, emellett többen is megsebesültek, hozzátéve, hogy a támadó a külügyminisztérium épületébe akart behatolni, de nem járt sikerrel.

Soron kívül Az MLSZ elfogadtatná a Nagy-Magyarország jelképét az UEFA-val

Majd hozzátette, a robbanás helyi idő szerint délután 4 óra körül, a kabuli külügyminisztérium bejárata előtt történt, s a helyi tisztviselők által elrendelt nyomozás kezdetét vette – derül ki a Sky News beszámolójából.

A megjelent felvételeken legalább 9 sebesült és halott látható, miközben biztonsági erők és mentőalakulatok érkeznek a helyszínre, hogy kivizsgálják a történteket, valamint a sérültek megfelelő ellátást kapjanak.

Az afganisztáni tálib vezetők hatalmára nézve az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei jelentik a legnagyobb fenyegetést, akik tavaly több támadást is elkövettek, például a kabuli pakisztáni nagykövetség, és a kabuli orosz nagykövetség ellen, valamint egy fővárosi, főleg kínai állampolgárokat vendégül látó hotelt is célba vettek.