Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Legalább 27 ember halt meg a heves esőzések miatt a Fülöp-szigeteken

Fotó: A Fülöp-szigeteki Parti Őrség (PCG) által közreadott képen mentik a lakosságot a Nalgae tájfun keltette árvízben a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Parangban 2022. október 28-án. A trópusi vihar által okozott áradásokban és földcsuszamlásokban legkevesebb tizenhárom ember életét vesztette. MTI/EPA/Fülöp-szigeteki Parti Õrség
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A polgári védelmi hivatal beszámolója alapján több mint 83 ezer ember tartózkodik az evakuációs központokban, s több mint 1200 ház rongálódott meg.

A helyi hatóságok vasárnapi jelentése szerint ebben a hónapban legalább 27 ember halt meg a Fülöp-szigeteki viharokban, emellett tizenegy sérültről érkezett jelentés, hárman pedig eltűntek.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Karácsony óta heves felhőszakadások és áradások sújtják az ország déli és középső részeit, amelyek következtében százezrek kényszerültek otthonaik elhagyására, miközben a szakértők felhívták a figyelmet, hogy további esőzések várhatók.

„Ilyen körülmények között az áradások és az esőzés okozta földcsuszamlások valószínűsíthetők azokon a területeken, amelyek fokozottabban ki vannak téve ennek a veszélynek”

– áll a PAGASA állami időjárás-előrejelző közleményében.

A polgári védelmi hivatal beszámolója alapján több mint 83 ezer ember tartózkodik az evakuációs központokban, emellett az eddigi becslések szerint több mint 1200 ház rongálódott meg – közölte az Al Jazeera.

A Fülöp-szigetek azon országok közé tartozik, amelyekre komoly hatással van a klímaváltozás, s a tudósok arra figyelmeztettek, hogy a felmelegedés miatt a viharok is egyre erőteljesebbek lesznek idővel.