18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Hajótörést szenvedett egy család a tengeren, az anyuka napokig saját vizeletét itta, hogy szoptathassa gyermekeit

Fotó: Unsplash/Aleksey Oryshchenko
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 17. - 21:08

A jelentések szerint két gyermeket találtak a halott anyjukba kapaszkodva – aki azzal mentette meg az életüket, hogy saját vizeletét itta, hogy szoptatni tudja őket, miután hajójuk elsüllyedt és napokig sodródtak a tengeren.

A 40 éves venezuelai Mariely Chacón 6 éves fiával, 2 éves lányával, férjével és dadájával együtt a Thor fedélzetén volt szeptember 3-án, amikor a katasztrófa bekövetkezett a Higuerote és a karibi Tortuga-sziget közötti kiránduláson – jelentette a Newsweek az Univisionra hivatkozva.

A lakatlan szigetre tartó út során egy hullám csapott le a hajóra, és széttörte a hajótestet – a csoport négy napot volt kénytelen egy mentőcsónakon sodródni a tűző napon. A kétségbeesett anya úgy döntött, hogy az egyetlen módja a gyermekei megmentésének az, hogy saját vizeletét fogyasztja, ami lehetővé tette számára, hogy szoptassa őket a gyötrelmes megpróbáltatások alatt – olvasható a jelentésben.

A mentők végül megtalálták a túlélőket, köztük a gyerekeket – akiket Jose David és Maria Beatriz Camblor Chacon néven azonosítottak – és dadusukat, a 25 éves Verónica Martinezt, akit a perzselő hőség elől egy üres jégszekrénybe húzódva találtak meg.

A gyerekeket, akiket az anyjuk testébe kapaszkodva találtak meg, és Martinezt kiszáradással és elsőfokú égési sérülésekkel kezelték. Öt másik embert, aki a hajó fedélzetén tartózkodott – köztük az apát, Remis David Camblort – nem találták meg a jelentések szerint.

Chacón szervi elégtelenséget szenvedett a kiszáradás okozta elektrolitvesztés miatt, amit valószínűleg a szoptatás gyorsított fel – mondta egy igazságügyi orvosszakértői forrás a La República értesülései szerint.

A venezuelai nemzeti tengerészeti hatóság, az INEA szerint a mentőcsónakot szeptember 6-án este 6 óra 20 perckor észlelték La Orchila szigeténél sodródni – számolt be a Sun. A parti őrség AB Carecare nevű hajója másnap délután 14:10-kor érte el őket.

“A meghalt anya úgy tartotta életben gyermekeit, hogy szoptatta őket és a saját vizeletét itta. Három-négy órával a mentés előtt halt meg kiszáradásban, miután három napig nem ivott vizet”

– mondta az INEA szóvivője.

Az anya temetését – amelyet Caracasban tartottak szeptember 11-én – a YouTube-on is közvetítették, ahol nagyon sokan tisztelegtek Chacón hősies áldozathozatala előtt.

“A Coromotoi Szűzanya vigyáz Mariely Chacón Marroquinra Caracasban. Nyugodjon békében”

– tweetelte spanyolul Laura Castellanos újságíró.

Egy másik felhasználó azt írta:

“Nem volt szerencsém találkozni veled. Életed utolsó napjai sokat beszélnek arról, hogy mi volt a gyönyörű szívedben, a fény lénye vagy az örökkévalóságban”.

Édesapja, Humberto Chacón azt mondta, hogy a végzetes utazás “egyszerűen egy családi kirándulás volt, hogy szórakoztassuk a gyerekeket”. A kutatás folytatódik a többi ember után, akiket Jose Javier Marcano Narvaez, Alejandro Osorio Graterol, Vianney Carolina Dos Santos Morales és Camblor néven azonosítottak, az INEA tisztviselője szerint azonban nagyon kicsi az esély arra, hogy megtalálják őket.