Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Legalább 20 ember, köztük gyermekek haltak meg, miután elsüllyedt egy hajó Afganisztánban

Úgy tudni, öten élték túl a balesetet.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

Helyi tisztviselők közlése szerint legalább 20 ember, köztük gyermekek vesztették életüket, miután az őket szállító hajó elsüllyedt egy folyón való átkelés közben Afganisztán keleti részén. Az incidens szombat reggel 7 óra körül történt a Nangarhar tartományi Basawul településén, miután a hajó felborult, fedélzetén legalább 25 emberrel.

Úgy tudni, öten élték túl a balesetet, s a folyóban eddig egy férfi, egy nő, két fiú és egy lány holttestét találták meg a hatóságok. A helyszínre egy orvosi csapat és több mentőautó is érkezett, a további túlélők után folyamatosan kutatnak a szakemberek. A baleset pontos okát vizsgálják – derül ki az Al Jazeera beszámolójából. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A cikkben megjegyzik: az afgán média szerint a helyiek hajókkal, valamint csónakokkal közlekednek a szomszédos falvak és a helyi piacok között, híd ugyanis nincs, más közeledési módra pedig nincs lehetőség. Ám az országot az elmúlt hetekben természeti katasztrófák is sújtották, amelyek miatt több száz ember hunyt el.

Május elején arról írtunk, hogy legkevesebb 50 ember haláláról tudni, akik nem élték túl a heves esőzést követő áradásokat Afganisztánban, az északi Baglan tartományban. Erről a belügyminisztérium adott hivatalos tájékoztatást, hozzátéve, hogy mentőcsapatokat és helikoptereket küldtek a térségbe a bajbajutottak megsegítésére.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy az áradások után egy 4,5-ös erősségű földrengés rázta meg Afganisztánt, amiről az Országos Szeizmológiai Központ számolt be. A hivatalos hatósági tájékoztatás szerint 120 kilométeres mélységben következett be a rengés május 11-én, szombaton kora reggel 6 óra 16 perckor.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.