Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Meghalt egy kislány, miután elsüllyedt egy bevándorlókat szállító hajó Dunkerque közelében

Több embert őrizetbe vettek az incidens miatt.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vízbe fulladt egy hétéves kislány, miután elsüllyedt egy bevándorlókat szállító hajó Észak-Franciaországban, Dunkerque közelében – derül ki a BBC beszámolójából. Mint írják, a tizenhat főt szállító hajó a La Manche felé igyekezett, amikor megtörtént a baj. Az incidens kapcsán a helyi hatóságok azt nyilatkozták:

A hajó vélhetően lopott volt, egyúttal azt gyanítják, hogy „nem volt megfelelő méretű ahhoz, hogy elbírjon ennyi embert”. A cikk szerint egy járókelő szúrta ki a süllyedő hajót, amelyet követően azonnal értesítette a rendőrséget és a tűzoltóságot. De a hatóságok közleményében arra is kitérnek, miszerint egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy a vízbe fulladt gyermek szülei milyen nemzetiségűek. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

Ugyanakkor megerősítették, hogy az édesapával és várandós feleségével a három másik gyermekük is velük volt, őket kórházba szállították. Emellett két férfit és hat gyereket szintén kórházba vittek, de egyikük állapota sem életveszélyes. A helyi ügyészek közlése szerint „több embert őrizetbe vettek az incidens miatt”.

A hírügynökség megjegyzi, szerdán több hasonló szerencsétlenség is történt, akkor három bevándorló halt meg, akik hajójukkal megpróbáltak átkelni a La Mance-csatornán, és összesen 249 embert sikerült kimenteni. A brit belügyminisztérium adatai alapján idén eddig már több mint kétezren jutottak be sikeresen az Egyesült Királyságba.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy héttel ezelőtt elsüllyedt egy munkásokat szállító komphajó a Níluson, nem messze Egyiptom fővárosától, Kairótól, melynek következtében legkevesebb három ember életét vesztette. Január végén pedig legalább négy ember halt meg, miután elsüllyedt egy turistahajó Cancún partjainál.