Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,88 Ft
Euró
392,53 Ft
Font
458,07 Ft
Bitcoin
61,459 $

Hackertámadás érte az Acert – 50 millió dollárt követelnek a cégtől

Minden idők legnagyobb ransomware-támadása során a hackerek óriási pénzmennyiséget kértek a techóriástól, melyet egyelőre a tajvaniak nem teljesítettek.

Fotó: Acer
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Acer közel 7 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2019-es összbevételük 7,8 milliárd amerikai dollárra volt tehető. Tegnap egy ransomware-csoport bejelentette, hogy sikerült feltörniük a vállalat szervereit, és hozzá tudtak férni bizalmas adatokhoz, melyet egy, a világhálóra feltöltött képernyőképpel bizonyítottak.

A Bleeping Computer hírportál információi szerint a dokumentumokban pénzügyi jelentések, feltört bankszámlák és a rajtuk lévő egyenlegek is láthatóak. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Az Acer a lap megkeresésére egyelőre nem kívánta kommentálni a helyzetet, csupán egy közleményt adtak ki, melyben arról írnak, hogy az Acer mindent megtesz annak érdekében, hogy kivizsgálják és monitorozzák az abnormális szituációkat.

Az úgynevezett REvil randomware a valaha volt legnagyobb hackertámadás lehet, melynek feloldása összesen 50 millió amerikai dollárba kerülhet – feltéve, ha teljesítik a kiberbűnözők feltételeit.

Hackerek állítólag március 14-én felvették a kapcsolatot az Acer vezetőségével, ám a tárgyalások berekedtek, melynek apropóján további fontos információkat szivárogtattak ki a támadók online felületekre.

Múlt héten 20 százalékos fizetési enyhítést ajánlott fel a tajvani techóriás a kiberbűnözők számára, így bizonyos lopott fájlokat eltávolítottak, valamint egy dekriptort is dekódoltak, viszont a ransomware-ek többsége még aktív maradt.

A bolondok aranya sokkal értékesebb lehet, mint eddig gondolták

Az Egyesült Államokból származó piritmintákban meglepő mennyiségű lítiumot találtak.