Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
384,61 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,472 $

Hackertámadás érte az Acert – 50 millió dollárt követelnek a cégtől

Fotó: Acer
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Minden idők legnagyobb ransomware-támadása során a hackerek óriási pénzmennyiséget kértek a techóriástól, melyet egyelőre a tajvaniak nem teljesítettek.

Az Acer közel 7 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2019-es összbevételük 7,8 milliárd amerikai dollárra volt tehető. Tegnap egy ransomware-csoport bejelentette, hogy sikerült feltörniük a vállalat szervereit, és hozzá tudtak férni bizalmas adatokhoz, melyet egy, a világhálóra feltöltött képernyőképpel bizonyítottak.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A Bleeping Computer hírportál információi szerint a dokumentumokban pénzügyi jelentések, feltört bankszámlák és a rajtuk lévő egyenlegek is láthatóak.

Az Acer a lap megkeresésére egyelőre nem kívánta kommentálni a helyzetet, csupán egy közleményt adtak ki, melyben arról írnak, hogy az Acer mindent megtesz annak érdekében, hogy kivizsgálják és monitorozzák az abnormális szituációkat.

Az úgynevezett REvil randomware a valaha volt legnagyobb hackertámadás lehet, melynek feloldása összesen 50 millió amerikai dollárba kerülhet – feltéve, ha teljesítik a kiberbűnözők feltételeit.

Hackerek állítólag március 14-én felvették a kapcsolatot az Acer vezetőségével, ám a tárgyalások berekedtek, melynek apropóján további fontos információkat szivárogtattak ki a támadók online felületekre.

Múlt héten 20 százalékos fizetési enyhítést ajánlott fel a tajvani techóriás a kiberbűnözők számára, így bizonyos lopott fájlokat eltávolítottak, valamint egy dekriptort is dekódoltak, viszont a ransomware-ek többsége még aktív maradt.