Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Gyerekeket rabolt ki egy fiatal Mezőkövesden, javítóintézetbe kerülhet

Három kisfiút szólított le az utcán, majd amikor ellenálltak, megöléssel fenyegette őket.

Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen. A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. december végén, este Mezőkövesden, az utcán leszólított három kiskorú fiút és 200 forintot kért tőlük.

A kiskorúak jelezték, nincs náluk pénz és folytatták volna útjukat, ám a vádlott követte őket, közben arról kérdezgetett, hogy verekedjenek-e egymással, akarnak-e bajt. Ekkor az egyik kiskorú felajánlotta, hogy ad egy rágógumit, mire a fiú válaszként elfogadta, de a családtagjainak is kért, így több rágógumit vett el.

Ennek ellenére a vádlott ezután sem távozott, így az előzőleg a rágót felajánló 1.000 forintot adott neki, hogy hagyja őket békén. A vádlott a pénzt is elvette, majd további pénzt követelt tőlük, két sértettet pedig tenyérrel a mellkasánál megütött. A harmadik sértettet is megpróbálta megütni, ám nem sikerült neki, mert ő elhárította azt.

A bántalmazás következtében a másik sértett is 1.000 forintot adott, de a fiatalkorú újból megütötte őket. A fiú egyiküket gyomron rúgta és azzal fenyegetőzött, hogy késsel elvágja a torkukat, ha nem adnak neki még pénzt.

Félelmükben a két sértett ismét adott 1.000-1.000 forintot, majd egy éppen kinyitó vendéglátó egységbe bementek. Utánuk ment a vádlott is, viszont az alkalmazott felismerte egy korábbi lopás kapcsán, így távozott. Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.