Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Gyászol a Star Wars világa: elhunyt a legendás karaktert megformáló színész

Style
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Nem sokkal David Prowse, azaz Darth Vader halála után egy újabb szomorú hírt kellett bejelenteni a Star Wars rajongóinak.

Nem sokkal David Prowse, azaz Darth Vader halála után egy újabb szomorú hírt kellett bejelenteni a Star Wars rajongóinak.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A cnet.com is megerősítette, hogy 75 éves korában elhunyt a Csillagok háborúja egyik legérdekesebb figuráját megformáló színész, Jeremy Bulloch. A neve valószínűleg javarészt ezen közösségen belül ismert, de ha azt mondjuk, hogy ‘Boba Fett’, akkor mindenki felkapja rá a fejét.

Ő volt a történet leghíresebb fejvadásza, aki ugyan keveset beszélt, egy igazi mítosz vette körül. A 75. életévében távozott színész fantasztikusan alakította a karaktert. Ő volt az, aki először eljátszhatta Boba Fettet.

A birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben is szerepet kapott. Noha sokat nem volt a képernyőn, a rajongók egyik nagy kedvencévé vált. A hivatalos tájékoztatás szerint a színész békés körülmények között hajtotta örök álomra a fejét december 17-én.

A halál oka egészségügyi komplikációk voltak, és egy ideje tudni lehetett, hogy Bulloch Parkinson-kórral is küzd. Az utolsó heteit egy kórházban töltötte, ahol nagyon jó kezekben volt. Ez az intézmény ahhoz a házhoz van közel, ahol a feleségével több mint ötven éven át éltek együtt.

A színész korábban elmondta, megtiszteltetés volt számára eljátszani ezt a szerepet, amit annyira imádott a közönség. Elismerte, hogy mindez megváltoztatta az életét, és több mint 20 éven át utazgatott a feleségével közösen a különböző országokba, ahol fantasztikus rajongók fogadták. „Az erő legyen veletek mindig.”

Gyász: elhunyt a Darth Vadert alakító David Prowse

Emellett számos James Bond filmben is szerepet vállalt, de sok televíziós műsorban is megjelent, valamint voltak színházi munkái is. Sőt, a képernyőn kívül tehetséges futballista és krikettező volt, valamint különböző jótékonysági szervezeteket támogatott, köztük a Grat Ormond Street Kórházat, ahol megmentették az egyik unokája életét.