Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Felszólalt az egykori ügyvéd: börtönbe akarták juttatni Gyárfást

A Fenyő János és Gyárfás Tamás között zajló gyilkossági perben az egykori ügyvédjüket hallgatták meg, aki elmondta a két fél között zajló csatározás részleteit.

...svg content...Fotó: Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezetõ érkezik büntetõperére a Fõvárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. Fenyõ János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként elõre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás korábban tagadta bûnösségét. (MTI/Balogh Zoltán)
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Csütörtökön folytatódott a per a Fővárosi Törvényszéken, melynek vádja szerint Gyárfás Tamás bízta meg Portik Tamás olajmaffiózót azzal, hogy gyilkolja meg Fenyő János médiavállalkozót, amit végül Jozef Rohác tett meg 1998-ban, Fenyőt pedig Óvári Győző ügyvéd képviselte 1989-től kezdve.

A vádirat szerint a két cégvezető között az igazi konfliktust a Nap TV körüli vita robbantotta ki, mivel Gyárfás elérte a vezetésnél, hogy bontsanak szerződést Fenyő cégével és hozzá kerüljenek vissza a szerkesztői jogok. Ekkor kezdett el Fenyő jogászokkal és újságírókkal gyűjteni terhelő bizonyítékokat egy 100-120 oldalas dossziéban Gyárfás ellen.  Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A jogász úgy véli, a hatóságok a vizsgálatok megindítása előtt arra vártak, hogy melyik vállalkozó kerül ki győztesen a harcból, mivel az adóhatóságnál egy páncélszekrényben két vaskos dokumentum várakozott, az egyikben Gyárfás feljelentései voltak Fenyő János ellen, a másikban Fenyő feljelentései Gyárfás ellen.

Amikor Fenyő fülébe jutott, hogy Gyárfás meg akarja szerezni az első magyar kereskedelmi tévécsatorna jogait, a miniszterelnökhöz fordult egy prezentációval, amelyben bemutatta, hogyan tudná nyereségessé tenni a csatornát, viszont Horn Gyula azt válaszolta, hogy először mindenképp ki kell békülnie Gyárfással, ennek oka pedig az lehetett, hogy mindkét vállalkozó nagyon fontos médiumokat tulajdonolt – írta a Magyar Nemzet.

A Nap TV miatti csatározás 1996. október 11-én Gyárfásnak kedvező ítélettel zárult, majd Fenyő és Gyárfás békét kötött, az ügyvéd szerint azonban Fenyő továbbra is gyűjtögette a lejárató történeteket, és a bosszúról sem tett le, Óvárival mindent megpróbáltak, hogy börtönbe juttassák az ellenfelet. Gyárfás Tamás azonban úgy védekezik, hogy részéről nem maradt harag Fenyő irányában, így nem állt érdekében megöletni a férfit.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.