Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Azonnali vizsgálatot rendelt el az NGM a magyarok helyére vietnámiakat felvevő gyárnál

A rendelkezésre álló ismeretek szerint a létszám csökkentésére átmeneti termeléscsökkenés miatt került sor.

...svg content...Fotó: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szuverenitás című konferenciáján a Várkert Bazárban 2023. november 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kivizsgálja a Bumchun Precision Hungary Kft. esetében kialakult helyzetet – írja a Portfolio a minisztérium közlésére hivatkozva. Mint ismert, december óta mintegy 60, magyarországi illetőségű dolgozót bocsátottak el a Bumchun Precision Hungary Kft. salgótarjáni üzeméből, ahol elektromos autók akkumulátoraihoz gyártanak alkatrészeket.

Történt mindez annak ellenére, hogy milliárdokat kapott a cég munkahelyteremtésre – jegyzi meg a lap. A megjelent hírekkel kapcsolatosan a Nemzetgazdasági Minisztérium azonnal megkezdte az ügy kivizsgálását, a rendelkezésre álló ismeretek szerint a létszám csökkentésére átmeneti termeléscsökkenés miatt került sor. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Tavasszal mind a létszám, mind pedig a termelés szintje visszaállhat a korábban megszokott szintre – emeli ki a minisztérium, hozzátéve: minden további információról tájékoztatni fogják a közvéleményt. Egyúttal hangsúlyozták, az Országgyűlés minden eddiginél szigorúbb idegenrendészeti törvényt fogadott el.

Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen, és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni. A jogszabályok értelmében külföldi munkaerő alkalmazására kizárólag akkor kerülhet sor, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek – jegyzik meg.

A kidolgozás és elfogadás alatt álló, az új idegenrendészeti törvény végrehajtásához kapcsolódó jogszabályok a hasonló helyzeteket a jövőben szigorúan büntetni fogják – fűzték hozzá. Korábban megírtuk, hogy a vendégmunkások betanítását végzőket is elbocsátják a Continental makói gyárából, a hírre pedig Lázár János építési és közlekedési miniszter is reagált.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

A Manchester City egyik legjobb játékosa távozni akar

Váratlanul benyújtotta távozás szándékát a Manchester City egyik legjobb játékosa, ami komoly fejtörést okozhat Pep Guardiolának.

Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, a Trencsén melletti repülőtéren történt a baleset a Pohoda fesztiválon.