Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,82 Ft
Euró
378,82 Ft
Font
442,14 Ft
Bitcoin
44,198 $

Gyakorlatozás közben vesztette életét a dél-afrikai haditengerészet több tagja

Egy óriáshullám sodorta le őket a tengeralattjáró fedélzetéről. A hét bajbajutott közül hárman elhunytak, egy főt kritikus állapotban szállítottak kórházba, illetve még egy személy megsérült.

Fotó: Unsplash
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Metro beszámolója szerint a dél-afrikai haditengerészet három tagja (két férfi és egy nő) életét vesztette, miután őket és négy társukat egy óriáshullám sodorta le annak a tengeralattjárónak a fedélzetéről, amelyen tartózkodtak.

Az incidens szerdán történt, amikor a tengeralattjáró személyzetének tagjai a légierő helikopterével gyakorlatoztak Kommetjie közelében, Fokváros partjainál. Miután a vízbe estek, mind a hét bajbajutottat kimentették, sajnos azonban három fő életét már nem lehetett megmenteni. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

Mindemellett egy főtisztet kritikus állapotban szállítottak kórházba, továbbá a helikopter személyzetének egyik tagját, akit segíteni küldtek a mentési művelet során, szintén kórházba kellett vinni a sebesülései miatt.

Megerősítették, hogy a gyakorlatozók közül négyen nem szereztek sérüléseket, de az African Defence Review vezetője is elmondta a véleményét az ügy kapcsán a News 24-nak adott nyilatkozatában. Állítása szerint „valahol komoly hiba történt”.

Erre vonatkozóan Darren Olivier védelmi szakértő azt mondta, sajnos korábban is történtek már ehhez hasonló esetek, ám kérdéses, ezúttal mi okozhatott gondot. Mások pedig azt kérdőjelezték meg, miért engedélyezték a gyakorlatok megtartását ezen a héten, hiszen korábban „cunamira emlékeztető” óriáshullámok csaptak le a tengerparti szakaszokra.