Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a Fall Guys

Mi sem bizonyítja jobban az indie játékok zsenialitását, mint annak a ténye, hogy minden idők legtöbbször letöltött PS Plusos game-jévé avanzsált a Fall Guys.

Twitter/Fall Guys
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A rendkívül szórakoztató online multiplayer ugrálós kaland, a Fall Guys: Ultimate Knockout bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe azt követően, hogy a tavaly augusztusban megjelent játékot hozzáadták a PS Plus könyvtárához.

A videojáték hivatalos Twitter-oldalán dicsekedtek el a rekordról, amely révén minden idők legtöbbször letöltött PS Plusos game-jévé vált a Fall Guys, a szolgáltatáshoz történt hozzáadása utáni négy hónap alatt ugyanis több mint 11 millió darabot adtak el belőle. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Ilyen teljesítményre eddig csak a legnagyobb stúdiók, a Rockstar és az EA voltak képesek, esetükben azonban szó sincs óriási techmogulok támogatásáról, hiszen a Devolver Digital kiadó mindössze húsz alkalmazottal működik, míg a brit Mediatonic fejlesztői csapata is viszonylag frissnek számít a piacon.

A Fall Guys múlt hónapban ünnepelte első évfordulóját, a népszerűsége pedig továbbra is töretlen, korosztálytól függetlenül napi szinten több százezren játszanak vele, és már az ötödik kompetitív szezonja startolt el olyan nagyágyúk közreműködésével, mint például a Ratchet and Clank és az Among Us.

A vicces battle royal videojáték egyébként PC-n és PS4-en érhető el, míg Nintendo Switches, Xbox One-os, Series X/S-es, valamint PS5-ös változatán jelenleg is dolgoznak a stúdió szoftverfejlesztői.