Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a Fall Guys

Twitter/Fall Guys
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 27. - 03:46

Mi sem bizonyítja jobban az indie játékok zsenialitását, mint annak a ténye, hogy minden idők legtöbbször letöltött PS Plusos game-jévé avanzsált a Fall Guys.

A rendkívül szórakoztató online multiplayer ugrálós kaland, a Fall Guys: Ultimate Knockout bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe azt követően, hogy a tavaly augusztusban megjelent játékot hozzáadták a PS Plus könyvtárához.

A videojáték hivatalos Twitter-oldalán dicsekedtek el a rekordról, amely révén minden idők legtöbbször letöltött PS Plusos game-jévé vált a Fall Guys, a szolgáltatáshoz történt hozzáadása utáni négy hónap alatt ugyanis több mint 11 millió darabot adtak el belőle.

Ilyen teljesítményre eddig csak a legnagyobb stúdiók, a Rockstar és az EA voltak képesek, esetükben azonban szó sincs óriási techmogulok támogatásáról, hiszen a Devolver Digital kiadó mindössze húsz alkalmazottal működik, míg a brit Mediatonic fejlesztői csapata is viszonylag frissnek számít a piacon.

A Fall Guys múlt hónapban ünnepelte első évfordulóját, a népszerűsége pedig továbbra is töretlen, korosztálytól függetlenül napi szinten több százezren játszanak vele, és már az ötödik kompetitív szezonja startolt el olyan nagyágyúk közreműködésével, mint például a Ratchet and Clank és az Among Us.

A vicces battle royal videojáték egyébként PC-n és PS4-en érhető el, míg Nintendo Switches, Xbox One-os, Series X/S-es, valamint PS5-ös változatán jelenleg is dolgoznak a stúdió szoftverfejlesztői.