GTA 5-höz hasonló irányítása lesz a GTA-trilógia remasterének

Rockstar
not image

Kulcsár Péter

2021. október 16. - 08:34

A legfrissebb szivárogtatásokból kiderült, hogy a felújított GTA-trilógia ugyanolyan irányítási funkciókkal lesz ellátva, mint a régóta piacon lévő GTA 5.

Azt követően, hogy a Rockstar múlt héten bejelentette a GTA: The Trilogy – The Definitive Editiont, folyamatosan napvilágra kerültek a szivárogtatások a sokak által régóta várt remaster kapcsán.

Legutóbb egy Reddit-júzernek köszönhetően kiderült, pontosan milyen emblémái lesznek az achievementeknek, valamint elkotyogta azt is, hogy a virtuális plecsnik nevei tartalmazni fognak utalásokat és mémeket, melyek az elmúlt évtizedben alakultak ki a játékok klasszikus jeleneteiből.

Ezen felül újabb információ látott napvilágot: a felújításon átesett GTA-trilógia állítólag a grafikai ráncfelvarráson kívül megkaphatja a 2013-ban piacra dobott GTA 5 irányítását, ami azt jelenti, hogy lényegében ugyanabban az élményben lehet részunk a GTA III-ban, a GTA Vice City-ben és a GTA San Andreasban, mintha mindegyik game-et a jelenleg futó konzolgenerációkra adták volna ki eredetileg.

Természetesen mindez csupán puszta találgatás, amelyre a Game Rant magazin lett figyelmes az egyik online fórumon, így nem szabad mérget vennünk rá, bár jó látni, hogy a Rockstar stúdió bejelentését követően ismét GTA-lázban ég a teljes gamer világ.

A GTA: The Trilogy – Definitive Edition várhatóan még idén debütálni fog PC-n, PS4-en, PS5-ön, Nintendo Switchen, valamint Xbox One és Xbox Series X/S konzolokon, míg az androidos és iOS-es változat 2022 első felében érkezik.