Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

A GTA 4 15 éves évfordulóját ünnepli

Első látásra meghökkentő lehet, de a GTA-franchise negyedik része 15. évfordulóját ünnepli.

...svg content...Fotó: Rockstar Games
Konzol/Videójátékok
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Sokan a mai napig úgy vélik, hogy a GTA 4 még a GTA 5-öt is lekörözte, ezzel együtt pedig összes korábbi elődjét is. A PlayStation 2 korszak játékai többször is kaptak remastereket, és bár lehet, hogy rosszul sikerültek, legalább a köztudatban tartották őket, ám a Rockstar mintha nem akarná elismerni, hogy volt egy GTA 4 is.

A GTA 5-ben alig lehetett látni utalást a GTA 4-re, ami sok játékos számára érthetetlen volt: Niko Bellic ugyanis kétségkívül színesebb karakter, mint bármelyik másik az ötödik részben. A GTA 4 összességében egy jobban megírt játék volt történeti szempontból, sokkal élesebb szatírával, mint amit a GTA 5-ben kaptunk. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Az autók kezelése is sokkal jobb volt, mint a GTA 5-ben: ezzel természetesen nem mindenki ért egyet, de a GTA 5-ben kissé unalmassá vált maga a vezetés, miközben a GTA 4-ben jóval realisztikusabbnak hatott, és sokkal inkább hasonlított egy igazi versenyjátékra, csak épp egy nyílt világban.

A GTA 4-ben visszatekintve minden kicsit realisztikusabbnak tűnt, még a játék fizikája is, de ez nem jelenti azt, hogy a 4-ben nem voltak problémák: az ellenőrzőpontok hiánya például rendkívül frusztráló volt, és a gamerek jelentős része nem is értette, hogy a Rockstar miért döntött így.

Mindemellett a GTA 5-ben a harcok és a gunplay is határozottan jobb, ezzel szemben azonban a GTA 4-hez kiadott DLC-k abszolút vitték a prímet, főként annak fényében, hogy a GTA 5-höz egyet sem adtak ki. Több fórumon is elhintették a játékosok, hogy szívesen látnának egy remaster verziót, ám elnézve, hogy milyen rossz munkát végeztek a GTA 3-mal, talán nem is baj, hogy ez nem történt meg.

Újabb pénzmegvonás jöhet a szuverenitásvédelmi törvény miatt

A brüsszeli testület vizsgálja a lehetőséget.

Rekordok sora jelzi, hogy a Föld a valaha mért legforróbb napjait éli át

A Föld két egymást követő napon is megdöntötte saját hőmérsékleti rekordját, riasztó mérföldkövet állítva a globális felmelegedés történetében.