Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Mióta itt jártál:

Grincsnek öltözött rendőr osztogatott hagymákat a gyorshajtóknak

TÉMÁK:
#rendőr
Fotó: Unsplash/Gene Gallin A kép illusztráció.
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Valószínűleg az egyik legjobb humorral megáldott amerikai rendőrhöz volt szerencséjük a Florida Keys autópályán közlekedő autósoknak.

Az AP jelentése szerint Lou Caputo ezredes, a Monroe megyei seriff hivatalának 37 éves veteránja, aki több mint 20 évvel ezelőtt találta ki a rendhagyó igazoltatási rendszert, most ismét mosolyt csalt az autósok arcára.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Florida Keys autópályán ugyanis Caputo ezredes Grincsnek öltözve figyelte az autósokat, és azon autósoknak, akik túllépték a megengedett sebességhatárt, hagymákat osztogatott, ezzel viccesen emlékeztetve őket arra, hogy lassabban közlekedjenek.

Azon autósok, akik csak egy kicsit, még a tűréshatáron belül lépik túl a sebességkorlátozást, választhatnak, hogy bírságot kérnek, vagy hagymát: akik azonban nagyobb sebességgel száguldoznak, garantáltan vaskos csekket kapnak a büntetésről.

Caputo rámutatott, ezzel célja az oktatás és annak tudatosítása, hogy az iskolai zónák még akkor is működnek, ha épp itt az ünnepi szezon. Azt is elárulta, hogy azért a Grincsre esett a választása, mert az embereket meglepi, amikor egy Grincsnek öltözött figura a kezükbe nyom egy hagymát. S talán így legközelebb lassabban közlekednek majd.