Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Griezmann és Dembélé is reagált a nyilvánosságra került videók utáni rasszista vádakra

Fotó: Flickr
not image

Borbély Fanni

2021. július 5. - 20:53

A francia válogatott csatárok a közösségi médiában szólaltak meg a felvételek után, amelyeken látszólag ázsiai akcentussal gúnyolódva láthatjuk őket.

Antoine Griezmann azt mondja, hogy “mindig is elkötelezett volt a diszkrimináció minden formája ellen”, miután olyan videók kerültek nyilvánosságra, amelyeken látszólag a Barcelona csatára és csapattársa, Ousmane Dembélé ázsiai embereket gúnyolnak.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A közösségi médiában felbukkant videók állítólag a 2019-es előszezon alatt készültek. Dembélé is szerepel a videókon, most pedig mindkét játékos megszólalt a felháborodással kapcsolatban. Az elmúlt napokban elterjedt két videó közül az elsőn a francia válogatott kollégák, Griezmann és Dembélé egy hotelszobában láthatóak.

Úgy tűnik, hogy a szálloda személyzetének segítségére van szükségük egy televízióval, és a páros látszólag azzal küzd, hogy működésre bírjon egy játékkonzolt, amellyel Pro Evolution Soccerrel játszhatnának írja a Goal.

Dembele állítólag azt mondja: “Ez a sok csúnya arc, csak azért, hogy PES-t tudjatok játszani, nem szégyellitek magatokat?”. Majd így folytatja: “Miféle elmaradott nyelv ez?” és “Technológiailag fejlettek vagytok az országotokban, vagy nem?”.

Egy másik, ugyanezen időszakban készült videón Griezmann egy medencében pihen, honfitársai, Dembélé és Samuel Umtiti társaságában. A 30 éves játékost állítólag a következő elszólással videózták le: “Ching chong”.

A világbajnokság győztese, Griezmann a Twitteren reagált a rasszizmus vádjára:

“Mindig is elkötelezett voltam a diszkrimináció minden formája ellen. Az elmúlt napokban néhányan annak akartak beállítani, aki nem vagyok. Határozottan visszautasítom az ellenem felhozott vádakat, és sajnálom, ha megsértettem japán barátaimat”.

A 24 éves Dembélé ezen felül azt is cáfolta, hogy tettei diszkriminatívnak lennének tekinthetők, Instagramon közzétett bejegyzésében pedig így fogalmazott:

“A helyszín történetesen Japánban van. Bárhol történhetett volna a bolygón, ugyanazokat a kifejezéseket használtam volna. Néha használok ilyen kifejezéseket a magánéletben, a barátaimmal, függetlenül a származástól, de el tudom képzelni, hogy a videó sérthette a képeken szereplő embereket. Ezért a legőszintébb bocsánatkérésemet küldöm nekik”.

Dembélé Insta-posztja a rasszizmussal kapcsolatos vádak után.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.