Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,471 $

Nem elképzelhetetlen, hogy a Gran Turismo 7 PC-re is érkezik

TÉMÁK:
#gran turismo 7 #PC
Fotó: Sony
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Gran Turismo 7 készítője azt sugallta, hogy vizsgálják annak a lehetőségét, hogy PC-re is megjelentetik a játékot, ám figyelmeztetett, nem lesz egyszerű feladat PS5-ről átültetni PC-re.

Manapság egyre több játékot ültetnek át PC-re PlayStation -ről, s bár szemmel láthatóan egyre kisebb az időbeli különbség a különböző platformokon történő megjelentések között, úgy tűnik, a Gran Turismo 7 kivételt képez.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A játék idén márciusban jelent meg PS4-re és PS5-re, s bár most Kazunori Yamauchi rendező annak a lehetőségéről beszélt, hogy megjelenhet PC-re is, ezzel együtt figyelmeztetett, hogy “ez nem egy egyszerű feladat”.

Arra a kérdésre, hogy egyáltalán fontolóra vették-e a PC-s változatot, egyértelmű “igennel” felelt, ám ezután utalt arra is, hogy a játék PS-re történő fejlesztése miatt egyelőre nehéz lenne más platformra is átültetni.

A GTPlanet jelentése szerint Yamauchi úgy fogalmazott, hogy a Gran Turismo egy “finoman hangolt cím”, kiemelve, hogy nem sok olyan platform van, mely natívan, 4K/60p-ben tudná futtatni a játékot, éppen ezért kellett szűkíteniük a platformokat.

Persze egyértelmű, hogy egy csúcskategóriás PC erősebb, mint bármelyik konzol, de Yamauchi megjegyzései nem is erre a nyers teljesítményre vonatkoztak, sokkal inkább arra, hogy a Gran Turismót kifejezetten PlayStation-re tervezték.