Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,726 $

Frissítette egyik legnépszerűbb szolgáltatását a Google

A Google új Drive frissítése gyorsabb videóletöltést és megújult keresési élményt ígér a mobilfelhasználóknak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mitchell Luo
PC

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Google bemutatta a népszerű Drive alkalmazás mobileszközökre szánt frissítését, melynek célja a videók betöltési sebességének jelentős javítása. A frissítés olyan funkciót vezet be, amely automatikusan beállítja a videók minőségét a betöltési idő optimalizálása érdekében.

A Google Drive jelenlegi videolejátszója esetében a felhasználók leginkább a lassú streaming és a pufferelés miatt panaszkodtak. Ezen aggályok kezelésére a Google a platformra feltöltött összes új videó esetében DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) funkciót vezet be. A technológia valós időben igazítja a videólejátszás minőségét a felhasználó hálózati körülményeihez, ami a kapcsolat sebességétől függetlenül gyorsabb indítási időt és kevesebb pufferelést ígér. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

A videós fejlesztések mellett a Google a keresési élményt is javítja a Drive alkalmazáson belül, ennek azonban egyelőre csak az iOS-felhasználók örülhetnek, az androidos frissítés ugyanis valamivel később érkezik. A keresési funkció mostantól olyan szűrőket tartalmaz a keresősáv alatt, mint a fájltípus, a tulajdonos és az utolsó módosítás, ami egyszerűsíti a fájlok rendszerezését és visszakeresését.

A frissítés bevezet egy „Személyek” lapot is, amely gyors hozzáférést biztosít a legutóbbi kapcsolatok által megosztott fájlokhoz, míg a „Típus” és „Módosítva” szűrők megkönnyítik a fájlok formátum és frissítés szerinti rendezését. A Google tájékoztatása szeriont a fejlesztések minden Workspace-fiókkal vagy személyes Google-fiókkal rendelkező felhasználó számára elérhetővé válnak.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.