Google-appok nélkül dobta piacra összehajtható kijelzős telefonját a Huawei

Kiss László

2019. november 15. - 19:56

A rajongókat cseppet sem zavarta a Google alkalmazásainak hiánya, a rendelkezésre álló készlet ugyanis néhány perc alatt elfogyott.

Továbbra sem tudni, hogy pontosan mi is lesz a végkimenetele a Huawei és az amerikai kormány közötti feszültségnek, mindenesetre a kínai vállalat nem vár arra, hogy a sült galamb a szájába repüljön, és saját kezébe vette az irányítást.

Könnyen elképzelhető, hogy a hamarosan lejáró, kínai vállalatokkal szemben fennáló tiltást feloldja Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, ám a Huawei nem várta meg a döntést, és máris piacra dobta Kínában összehajtható kijelzővel ellátott, Mate X névre keresztelt készülékét.

A Samsung Galaxy Fold riválisa így a Google applikációi és amerikai processzor nélkül került értékesítésre, ami jól látható módon nem zavarta a rajongókat, akik a betárazott készletet percek alatt felvásárolták. Azoknak sem kell azonban aggódniuk, akik most lemaradtak a lehetőségről, hiszen még ebben a hónapban sor kerül a következő értékesítési hullámra.

A tavalyi Kirin 980-as chipsettel szerelt készülékről már az első videók is megjelentek, amiből egyet egy bekezdéssel fentebb tekinthettek meg.