Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,804 $

Gondban az Intel, továbbra sem tudják, miért instabil az i9-es sorozat

Az Intel még mindig küzd a csúcskategóriás i9-es PC gaming processzorok stabilitási problémáival.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
PC

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A vállalat nemrég már beszámolt egy lehetséges megoldásról, azonban később jelezték, hogy az eTVB problémák kiküszöbölését célzó patch nem jelent végleges megoldást. Az Intel hivatalos közleményében hozzátette, hogy elismerik az eTVB bug jelenlétét, amely instabilitáshoz vezet, ám valójában nem ez jelenti a probléma gyökerét.

Korábban kiszivárgott belső dokumentumok felfedték, hogy az algoritmusban található hiba miatt a processzorok helytelenül túlhajtotják a magokat. A vállalat ezért arra ösztönzi ügyfeleit, hogy július 19-ig frissítsék BIOS-ukat a 0x125-ös vagy újabb firmware-re a problémák megoldása érdekében. Soron kívül Magyar Péter lerántotta a leplet a Tisza Párt másik alelnökéről

Az érintett processzorok közé tartoznak a 13. és 14. generációs Intel Core i9 „Raptor Lake” és „Raptor Lake S” chipek.

Tovább vizsgálják az okokat

Az Intel ígéretet tett arra, hogy szorosan együttműködik partnereivel a helyzet megoldása érdekében, a folyamat során pedig részletesen tájékoztatja ügyfeleit a fejleményekről. A vállalat jelezte, hogy minden szükséges lépést megtesznek a stabilitási problémák mielőbbi kijavítása érdekében, hogy újra garantálni tudják a csúcskategóriás processzorok megbízható működését.

Jön a Magyar Nagydíj, rendkívül izgalmas futam várhat ránk a Hungaroringen

Azok, akik nem váltottak jegyet a Magyar Nagydíjra, bánhatják, mert hatalmas a hangulat és egy rendkívüli izgalmas futam várhat ránk.