Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Történelmet írt a GLS Hungary, megvan az 1000. csomagautomata

Fotó: GLS Hungary
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A GLS Hungary elsőként érte el ezt a mérföldkövet, ezzel létrehozva Magyarország legtöbb automatájával rendelkező hálózatát.

A GLS Hungary bejelentette, hogy üzembe helyezte 1000. csomagautomatáját, ezzel elsőként érte el Magyarországon ezt a mérföldkövet. Az Allee bevásárlóközpontban telepített 1000. GLS Automata a jeles alkalomból egyedi megjelenést kapott. A korábban kihelyezett eszközök bővítése mellett a cég tovább folytatja az ütemezett hálózatbővítést és a továbbiakban is a lakosság igényeihez igazodva telepíti az újabb csomagautomatákat.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Az e-kereskedelem térnyerésével egyre több és változatos igényt kell kielégítenie a csomaglogisztikai szolgáltatóknak, amelyhez elengedhetetlen a szolgáltatási kör és infrastruktúra bővítése, valamint modernizálása. Ennek a folyamatnak a részeként, a GLS Hungary az elmúlt egy évben közel 800 új csomagautomatát telepített, amelyekkel kiegészülve immár 1000 darabot üzemeltet országszerte – Magyarországon elsőként elérve ezt a mérföldkövet. 

„Az 1000. GLS Automatával tovább erősítjük azt az elkötelezettségünket, hogy segítsük az emberek mindennapjait, hiszen ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy rugalmasan, a saját időbeosztásukhoz igazodva adjanak fel és vegyenek át csomagokat.” – mondta el Balázs Attila, a GLS Hungary ügyvezető igazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon elsőként értük el ezt a mérföldkövet. Ez további lendületet ad nekünk ahhoz, hogy még tovább fejlesszük a szolgáltatásainkat és a jövőben is a legmodernebb megoldásokat kínáljuk a csomaglogisztikai piacon.” – tette hozzá.

Óriási az előrelépés

A GLS 2022. március 31-én mindössze 205 db csomagautomatával rendelkezett, azonban az ütemezett hálózatbővítési stratégája lehetővé tette az intenzív munkálatokat, aminek eredményeképpen naponta 3-4 csomagautomatát is üzembe tudtak helyezni.

Azonban ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt 1000 csomagautomata üzemeljen, többek között megfelelően előkészített helyszínekre is szüksége volt a cégnek. „Az előkészületi munkálatok során összesen több mint 15km vezetéket használtunk fel csak ahhoz, hogy árammal lássuk el a GLS Automatákat. Emellett számos helyszínen egy stabil alap létrehozására is szükség volt.” – nyilatkozta Várszegi Péter, a GLS Hungary CsomagPont osztályának vezetője.

Országszerte elérhető csomaglogisztikai szolgáltatásaik lévén pedig minél szélesebb körnek szeretnék elérhetővé tenni a csomagautomata nyújtotta előnyöket, amivel kapcsolatban Várszegi elmondta:

„Kiemelt célunk, hogy minél több ember számára tegyük elérhetővé a GLS rugalmas szolgáltatásait és ahogy eddig, úgy ezután is a lakosság igényeit szem előtt tartva bővítjük a hálózatunkat. Az 1000 GLS Automatára vonatkozóan elmondhatjuk, hogy az összesen 426 településen üzemletetett eszközök mindössze 21%-a található a fővárosban és 31%-a vármegyeszékhelyen.”

Az 1000. GLS Automata olyan egyedi megjelenést kapott a jeles alkalomból, amely nem csak az elért mérföldkőre emlékezet, hanem a járókelők figyelmét is felkelti.