Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,760 $

A globális összvagyon 3,5 százalékát összesen 2750 ember birtokolja

Egy friss felmérésből derült ki, hogy a világ összvagyonának 3,5 százaléka mindössze 2750 ember kezében van.

...svg content...Fotó: Unsplash/Celyn Kang
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A World Inequality Lab elemzése alapján a korábbiaknál is tovább növekedett a pénzbeli egyenlőtlenség a világban, és csak a koronavírus-járvány alatt 3600 milliárd euróval növekedett a világ leggazdagabbjainak vagyona.

A Bloomberg által szemlézett elemzés szerint az egyenlőtlenség minden korábbinál komolyabb méreteket ölt a világban, és a világ összvagyonának 3,5 százaléka mindössze 2750 kezében összpontosul, ehhez képest azonban 1995-ben még csak 1 százalékát birtokolták a leggazdagabbak. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

Ha pedig a társadalom felső 10 százalékát nézzük, az elemzés szerint ők birtokolják a globális összvagyon 60 százalékát. A különbségek azonban nem csupán itt mutatkoznak meg, érdemes megnézni ugyanis a regionális bontást is: míg Európában az összvagyon 35,8 százalékát birtokolja a felső 10 százalék, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten 75 százalékos ez az arány.

A krémek krémje pedig még ennél is komolyabb összegeket birtokol: az összvagyon 25 százaléka a legfelsőbb 1 százalékhoz tartozik Európában, ami még így is relatíve rossz aránynak minősül regionális tekintetben.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.