Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,14 Ft
Euró
393,13 Ft
Font
468,13 Ft
Bitcoin
66,369 $

Giorgia Meloni szerint nem szabad a Patrióták Európáért frakciót Putyin-barátként megbélyegezni

Az olasz miniszterelnök cáfolta az új európai parlamenti pártcsoportot érő kritikákat.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón az olasz miniszterelnöki hivatalban, a római Chigi palotában 2024. június 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsalád elnökeként Giorgia Meloni olasz kormányfő is reagált a nemrég megalakult Patrióták Európáért nevű európai parlamenti pártcsoport körüli vitákra. Meloni határozottan elutasította azokat az állításokat, melyek szerint az új formáció Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló nézeteket vallana.

A miniszterelnök, aki egyben az olasz jobboldali kormánypárt vezetője is, a NATO washingtoni csúcstalálkozójára utazva fejtette ki véleményét, és kijelentette, hogy a Putyin-barát címke „külső elemzőktől” származik, és nem tükrözi a valóságot.

A Patrióták Európáért megalakulása jelentős átrendeződést hozott az Európai Parlament erőviszonyaiban. Az új csoport létrejöttével az ECR a harmadikról a negyedik helyre csúszott vissza a pártcsaládok rangsorában, köszönhetően például annak, hogy az ECR-ből kiváló a spanyol Vox, valamint Meloni koalíciós partnere, a Matteo Salvini vezette Liga is csatlakozott az új formációhoz.

Az olasz kormányfő kritikusan nyilatkozott azokról az elemzésekről is, amelyek a francia Nemzeti Tömörülés választási vereségét hangsúlyozták. „Senki sem hirdethet győzelmet: a három politikai front közül egyik sem tud önállóan kormányozni” – fogalmazott Meloni, majd hozzátette, hogy míg Olaszország korábban politikai instabilitásáról volt ismert, most éppen ellenkezője, a stabil kormányzás jellemzi.

Majkát sokkolták Azahriah szavai, a NER-ezést sem érti

Majka döbben áll Azahriah szavai előtt, aki igencsak éles kritikát fogalmazott meg vele szemben a Puzsér-pofont követően.