Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Genderbotrány az úszásban: sorra dönti a férfinak született úszó a női rekordokat

Kirobbant a genderbotrány az Egyesült Államokban.

Fotó: Unsplash/Chuttersnap
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Lia Thomas biológiai értelemben férfinak született, azonban ő nőnek vallja magát. A 22 éves sportoló három éve váltott nemet, bár a férfiak között is rengeteg érmet nyert a sportban.

Ennek köszönhetően ma már toronymagasan nyeri a versenyeket, két rekordot is megdöntött az amerikai egyetemi bajnokságban, ahol a döntőbe is bejutott, ez pedig hatalmas felháborodást váltott ki. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Cynthia Millen, a USA Swimming egyik vezető tisztségviselője lemondott, de nem csak őt zavarja a dolog, Thomas klubjában, a UPenn-ben versenyzők szülei és rokonai sem tudnak megbarátkozni a gondolattal.

„Jeleztem a kollégáimnak, hogy többé nem dolgozhatok olyan sportágban, amely lehetővé teszi a biológiai férfiak számára, hogy nőkkel versenyezzenek. Ezzel ugyanis a sporttal, az úszással kapcsolatos minden esélyegyenlőség megsemmisül” – írta Cynthia Millen a felmondólevelében.

„Nem akarok diszkriminatív, bántó lenni Liával szemben – bármi is történik, ő Isten gyermeke, és értékes személy –, de itt testek úsznak a testek ellen. Az övé egy férfitest, amely a nők ellen úszik, és ez a férfitest soha nem változhat női testté. A férfitest mindig is férfitest lesz”

– teszi hozzá.

Ami még nagyobb botrányt válthat ki, hogy Thomas egyre közelebb kerül olimpiai bajnoknők, Missy Franklin és Katie Ledecky által felállított rekordokhoz, ez pedig bizonyítja, hogy milyen nagy előnnyel indul a biológiailag nőknek születettekkel szemben – írja a Blikk.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.