Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Rengeteg gáztartalékkal rendelkezik Magyarország, sokat spóroltunk

Olyannyira jól áll Magyarország, hogy már most háromnegyedik vannak töltve a gáztárolók, amivel az élmezőnyben vagyunk.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ilse Driessen
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) legfrissebb hivatalos tájékoztatása szerint a magyarországi gáztarolók töltöttségi szintje meghaladta a 75 százalékot. Ez pedig a negyedik legmagasabb arány Európában, illetve a felhasználáshoz mért mutatónk 48 százalék feletti, a harmadik legkedvezőbb a kontinensen.

Az uniós feltöltési terv szerint Magyarországnak július elejére kellene elérnie a 65 százalékos szintet, amit már jóval korábban megtettünk, még a hónap elején. A végleges célérték november elsejei határidővel az Európai Unió földfelszín alatti tárolóval rendelkező tagállamai számára egységesen 90 százalék Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

Továbbá az is kiderült a közleményből, hogy a jelenleg elérhető mintegy 5 milliárd köbméternyi készlet több mint kétszerese az elmúlt fűtési szezonban a háztartások által felhasznált mennyiségnek. Maga a betárolás pedig már április első felének nyárias napjaiban megkezdődött, és köszönhetően a kellemes tavaszi időjárásnak, az elmúlt hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest 42 százalékkal alacsonyabb volt a lakossági földgázfogyasztás.

Magyarország a megelőző öt év átlagához képest egymást követő két esztendőben is ötödével csökkentette a gázfelhasználást. A megfelelő felkészülés és a tudatosabb fogyasztás is hozzájárult a hazai ellátásbiztonság zavartalan fenntartásához – jegyezte meg az EM.

Liner/MTI

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.