Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Gáz-riasztó fegyverrel lőtt a rendőrök felé egy öngyilkossággal fenyegetőző férfi Pest megyében

A rendőrök és a mentősök irányába lőtt a fenyegetőző férfi.

Fotó: ugyeszseg.hu
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye alapján egy férfi 2024. március 20-án riasztotta a rendőrséget, mondván, fia a Pest vármegyei otthonukban betörte a ház egyik ablakát és öngyilkossági szándékát hangoztatta. A városi rendőrkapitányság járőrei és az Országos Mentőszolgálat egy esetkocsija azonnal a helyszínre sietett.

A részeg és vélhetően gyógyszerek hatása alatt lévő, 40-es éveiben járó férfi megtagadta az együttműködést az egyenruhásokkal, s a lakásból – a korábban általa kitört ablakon keresztül – egy gáz-riasztó fegyverrel az ingatlant 3-4 méterre megközelítő rendőrök és mentősök irányába lőtt, miközben távozásra szólította fel őket. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Végül azonban kilépett a ház ajtaján, s mintegy 5-8 méter távolságból újabb három lövést adott le a két rendőr felé. A fegyverrel hadonászva aztán megindult a rendőrök felé, s többször is követelte tőlük, hogy „takarodjanak”. Sem a rendőrök, sem pedig a rendőrök nem sérültek meg az incidens során.

Ezt követően a férfi visszament a házba és a fürdőszoba ajtaját magára zárva kísérelte meg kivonni magát a rendőri intézkedés alól, mire a rendőrök betörték a fürdőszoba ajtaját és vele szemben gázspray-t, majd testi kényszert alkalmaztak. A nyomozó ügyészség őrizetbe vette az elkövetőt, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a bíróság pénteken dönt.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.