Karalábé-krémleves – tápláló és finom
Ezúttal egy végtelenül egyszerű receptet hoztunk, ami tökéletes választás lehet március első hetére.
Noha a februári időjárás a meteorológusok szerint meglepően enyhe volt, s március első napjai is kifejezetten naposak és derűsek voltak, március első hete kevésbé lesz ilyen meleg: változékony, kicsit szeles és néhol csapadékos hét vár ránk a jövő héten.
Mivel pedig egyes területeken még az éjszakai fagy is visszatér, érdemes előnyben részesíteni a kicsit téliesebb ételeket, például a tápláló és sűrű krémleveseket. Mi most épp egy ilyen szuper receptet hoztunk, mely ízeivel a tavaszba repít, miközben megmelenget a lehűlésben.
Karalábé-krémleves
Hozzávalók:
2 db közepes méretű karalábé
8 dl víz
1 csokor friss bazsalikom (szárított is megfelel, de a frissnek isteni az íze)
2 dl főzőtejszín
só, fehér bors
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként a karalábét meghámozzuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát felaprítjuk. Ezt követően olívaolajon megdinszteljük a fokhagymát, majd jöhet rá a karalábé is. Körülbelül 5-10 percig pároljuk fedő alatt.
Ekkor jöhet bele a só és a bors, majd felöntjük a vízzel. Az egészet puhára főzzük, beledobjuk a bazsalikomot, majd a tűztől levéve leturmixoljuk. Utolsó lépésként beletesszük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet és már tálalhatjuk is.