Marhahúsos cannelloni – az olasz tésztacsoda
A mai napig sokan vannak, akik nem is hallottak még a hengeres olasz óriástésztáról, pedig rendkívül izgalmas fogásokat lehet belőle készíteni.
A cannelloni egy olasz tésztakülönlegesség, egy kissé unortodox kinézetű, hengeres óriástészta. Különlegessége, hogy formájából adódóan minden földi jóval meg lehet tölteni, majd nyakon lehet önteni isteni szószokkal. A cannelloni igazi csodatészta, hiszen bármilyen tölteléket kitalálhatunk hozzá. Most egy marhahúsos verziót hoztunk.
Marhahúsos cannelloni
Hozzávalók:
6 db cannelloni tészta
35 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél zöld kaliforniai paprika
só, bors
1 tojás
3 dkg zsemlemorzsa
1/4 kiskanál őrölt fahéj
1/4 kiskanál őrölt szegfűbors
4 dl bazsalikomos paradicsomszósz
vaj (a sütőedénybe)
reszelt parmezán (a tetejére)
Elkészítés:
Első lépésként a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Ezután jöhet a hús, melyet az apróra vágott hagymákkal és a paprikával együtt a serpenyőbe teszünk, megsózzuk és lepirítjuk. Amennyiben keletkezik zsiradék, eltávolítjuk.
A következő lépés, hogy a felvert tojást elkeverjük a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, majd a paradicsomszósz felével együtt a húsos keverékünkhöz adjuk, s alaposan összedolgozzuk.
A tésztákat megöltjük a húsos raguval, majd egy kivajazott sütőedénybe helyezzük őket. Ekkor jöhet rá a maradék paradicsomszósz, majd alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Amint kész, parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk.