Isteni csirke édesburgonyával és avokádóval
Elsőre szokatlannak tűnhet a kombináció, de a végeredmény magáért beszél.
Manapság igen nagy népszerűségnek örvend az édesburgonya és az avokádó is, ez pedig nem véletlen. Az édesburgonya fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, egyebek mellett jó hatással van a vércukorszintre, rosttartalma segít az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, mindemellett pedig tartalmaz béta-karotint, ami a látásra is remek hatással van.
Az avokádó pedig az elmúlt években vált igazán felkapottá a közösségi média miatt, ám sokan nem tudják, milyen előnyökkel jár fogyasztása: az avokádó igazi antioxidáns-bomba, s bár zsírtartalma magas, ezek a zsírok valójában kifejezetten egészségesek, s nagyban segítenek abban, hogy jóllakottnak érezzük magunkat. Éppen ezért ez a recept sokak számára telitalálat lehet.
Isteni csirke édesburgonyával és avokádóval
Hozzávalók:
- 4 x 20 dkg bőrös csirkemellfilé
- 80 dkg édesburgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 8 szelet bacon
- 1 avokádó
- 2 marék petrezselyem
Az öntethez:
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként a sütőt előmelegítjük 220 fokra, az öntet hozzávalóit pedig összekeverjük és félretesszük pihenni.
A csirkeszeleteket és a csónakra vágott édesburgonyát elrendezzük egy tepsiben, majd meglocsoljuk az olajjal, sózzuk és borsozzuk, végül pedig bedobjuk a sütőbe 15 percre.
Kivesszük a sütőből és a tetszőleges méretű darabokra vágott bacont is rátesszük, majd visszatesszük a sütőbe és további 8-10 percig sütjük.
Utolsó lépésként felszeleteljük az avokádót, melyet a tányérokra kiszedett adagokra rendezzünk, végül pedig megszórjuk a petrezselyemmel és nyakon öntjük a fokhagymás-citromos öntettel.