Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Isteni csirke édesburgonyával és avokádóval

Isteni csirke édesburgonyával és avokádóval

Isteni csirke édesburgonyával és avokádóval
Fotó: Unsplash/Gil Ndjouwou

Elsőre szokatlannak tűnhet a kombináció, de a végeredmény magáért beszél.

Manapság igen nagy népszerűségnek örvend az édesburgonya és az avokádó is, ez pedig nem véletlen. Az édesburgonya fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, egyebek mellett jó hatással van a vércukorszintre, rosttartalma segít az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, mindemellett pedig tartalmaz béta-karotint, ami a látásra is remek hatással van.

A cikk a videó után folytatódik

Az avokádó pedig az elmúlt években vált igazán felkapottá a közösségi média miatt, ám sokan nem tudják, milyen előnyökkel jár fogyasztása: az avokádó igazi antioxidáns-bomba, s bár zsírtartalma magas, ezek a zsírok valójában kifejezetten egészségesek, s nagyban segítenek abban, hogy jóllakottnak érezzük magunkat. Éppen ezért ez a recept sokak számára telitalálat lehet.

Isteni csirke édesburgonyával és avokádóval

Hozzávalók:

  • 4 x 20 dkg bőrös csirkemellfilé
  • 80 dkg édesburgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 8 szelet bacon
  • 1 avokádó
  • 2 marék petrezselyem

Az öntethez:

  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Első lépésként a sütőt előmelegítjük 220 fokra, az öntet hozzávalóit pedig összekeverjük és félretesszük pihenni.

A csirkeszeleteket és a csónakra vágott édesburgonyát elrendezzük egy tepsiben, majd meglocsoljuk az olajjal, sózzuk és borsozzuk, végül pedig bedobjuk a sütőbe 15 percre.

Kivesszük a sütőből és a tetszőleges méretű darabokra vágott bacont is rátesszük, majd visszatesszük a sütőbe és további 8-10 percig sütjük.

Utolsó lépésként felszeleteljük az avokádót, melyet a tányérokra kiszedett adagokra rendezzünk, végül pedig megszórjuk a petrezselyemmel és nyakon öntjük a fokhagymás-citromos öntettel.