Citromos-tonhalas tészta – egy kis változatosság
Ha csíped a tonhalat és túl sok időd sincs főzni, ez a recept tökéletes választás.
A tonhal remek választás, ha valami halas fogásra vágyunk, ráadásul egészségügyi előnyökkel is büszkélkedhet: a tonhal kiváló fehérjeforrás, csökkenti a vérnyomást, elősegíti a fogyást, fokozza az inzulinválaszt, valamint a keringést, továbbá vérnyomáscsökkentő hatással is bír. Így hát bármely napszakban tökéletes választás.
Citromos-tonhalas tészta
Hozzávalók:
40 dkg tagliatelle
20 dkg tonhal (a konzerv a legegyszerűbb)
1 citrom reszelt héja
só, bors
A szószhoz:
5 dkg vaj
2,5 tejszín
1 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
1 citrom leve
3 ek friss petrezselyem
Első lépésként a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd melegen tartjuk. A következő lépés a szósz összeállítása: a vajat közepes lángon megolvasztjuk, majd a tejszínt is hozzáadva 5 percig forraljuk.
Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, a parmezánt és a friss citromlevet, összekeverjük és jöhet rá a frissen aprított petrezselyem. Utolsó lépésként pedig beleforgatjuk a tésztát és a tonhalat, összemelegítjük, szórunk rá egy kis (lehetőleg frissen őrölt) borsot és tálalhatjuk is.