Alig van időd főzni és kedveled az ázsiai ízeket? Íme a tökéletes recept
Olykor oly sok a teendő, hogy nem jut elég idő főzésre. Most egy olyan receptet hoztunk, mely megmenthet, ha idő szűkében vagy.
Bizonyára sokan akadnak, akik imádják az ázsiai ízeket, s bár a kínai büfés fogásokat nem mindig olyan egyszerű otthon elkészíteni, most egy olyan receptet hoztunk, amit tényleg bárki el tud készíteni. Ráadásul egy egyedényes fogásról van szó. Az ázsiai konyhák egyik jellegzetessége, hogy az alapanyagokat külön-külön, nagyon rövid idő alatt sütik/párolják meg, ám ebben az esetben még sem lesz nehéz.
A következő recept bárki számára tökéletes döntés lehet, aki kedveli az ázsiai ízeket és esetleg lapul a szekrényében egy wok. Az alábbi receptben lesz minden, mi szem-szájnak ingere: csirkemell, gyömbér, fokhagyma, chili, rengeteg zöldség és egy kis gomba.
Ázsiai egytál csirkével és sok zöldséggel
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 40 dkg brokkoli
- 20 dkg gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 kaliforniai paprika (lehet zöld, sárga, vagy piros, amelyik szimpatikus)
- 1 szál sárgarépa
- 1 diónyi gyömbér
- 3-4 evőkanál szójaszósz
- chilipor (lehet friss chili is)
- bors
- mogyoróolaj (olívaolaj is jó)
Elkészítés:
Az előkészületekkel kezdjük: a csirkemellet apróra kockázzuk, a megtisztított zöldségeket pedig feldaraboljuk, a sárgarépát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük, majd az újhagymát felkarikázzuk és a zöld részéből egy kicsit félreteszünk a tálaláshoz. A következő lépés, hogy a wokot (serpenyő is jó) felforrósítjuk, belerakunk kb. egy evőkanál olajat, majd a csirkemelleket a forró olajon pár perc alatt elősütjük.
A csirkemellet még a wokban megborsozzuk, átforgatjuk és kiöntjük egy tálba. Aztán jöhet még egy evőkanál olaj a wokba és hozzáadjuk a brokkolit, a sárgarépát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Amikor ezzel is megvagyunk, a zöldségeket a csirke mellé öntjük a tálba.
Ezt követően jön még egy evőkanál olaj a wokba és a gomba, melyet szintén pár percig kevergetve elősütünk, végül visszarakjuk a már elősütött csirkét és a zöldségeket, nyakon öntjük a szójaszósszal, majd jöhet bele a kaliforniai paprika, az újhagyma és a chili. Az egészet átforgatjuk, felöntjük egy kevés vízzel, majd 4-5 percig fedő alatt hagyjuk forrni. Amikor pedig letelt a pár perc, mehet is a tányérba, a korábban félrerakott újhagymából pedig szórunk egy kicsit a tetejére.