Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Galambos Lajos az ítéletéről: „az energiaválság miatt akarnak velem példát statuálni”

Fotó: Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) zenész trombitaszóval búcsúztatja Stadler Józsefet az akasztói temetőben 2017. november 25-én. Az egykori vállalkozó hatvanhat éves korában november 21-én hunyt el. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Bűnügy
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint egyáltalán nem erre számított, s amint megkapják az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal fognak élni.

Galambos Lajost másodfokon is elítélték az áramlopási ügyében, amelynek értelmében 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, s bár élhetett volna az utolsó szó jogával, nem tette, mivel meg sem jelent a bíróságon.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A trombitaművész ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián elmondta, Lajos azért nem ment el a tárgyalásra, mert lelkileg nagyon megviseli ez a fajta sajtóérdeklődés, ennek ellenére nyugodtan és bizakodva várta az eredményt, mert mindannyian felmentésre számítottak.

Az ügyvéd sms-ben értesítette Lajost az ítéletről, aki teljesen megdöbbenve fogadta a híreket, valamint bevallotta, továbbra is hisz benne, hogy végül nem kell börtönbe vonulnia. Elmondása szerint amint megkapják az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal fognak élni.

„Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – „miként tud áramot, gázt és vizet lopni”

– hangsúlyozta.

Majd arra utalt, volt ő már ennél nagyobb bajban is, ettől függetlenül nemcsak őt, hanem az ügyet jól ismerőket is meglepte, hogy egyedül az ő ítéletét súlyosbították – derül ki a Blikk beszámolójából.

14 hónapra is lerövidülhet a rácsok mögött töltött idő

Az ügyvéd hozzátette, miszerint előbb meg kell várniuk az írásba foglalt ítéletet, amit 60 napon belül kapnak kézhez, majd az elkövetkező időszakban egy behívó is érkezik, bár azt egyelőre nem tudják, a zenész mikor és hová vonul be.

Elmagyarázta, hogy Lajos 125 napot már előzetes letartóztatásban töltött, jó magaviselet mellett pedig a harmadolás jogával is élhet, ami azt jelenti, hogy a büntetésnek csak a kétharmadát kell letöltenie.

„Illetve mivel nem erőszakos cselekmény miatt állt bíróság elé, úgy gondolom, élhet a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is. Ez azt jelenti, hogy minimum 14 hónapot kell Lajosnak a börtönben töltenie”

– tette hozzá.