Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Galambos Lajos szabadulása után sem állhat azonnal színpadra

Ha minden jól megy, s a zenész reintegrációs őrizetbe kerül, akkor sem mozoghat majd teljesen szabadon. Ügyvédje szerint kizárt, hogy az ország különböző pontjain színpadra léphessen.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Galambos Lajos tavaly tavasszal kezdte meg a 3 év hat hónapos börtönbüntetését, azaz immár 9 és fél hónapja él a szabadságától megfosztva. A zenész a hírek szerint nem viseli túl jól a helyzetet, állapota romlott, s riasztóan soványra fogyott. Ugyanakkor eddig egy percet sem töltött cellában, mivel gyógyíthatatlan betegségére hivatkozva korábban börtönkórházi ellátást kért, amit meg is kapott.

Ezt követően átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba, jelenleg is ott tartózkodik. Az elzárás azonban a felhasználható kedvezmények miatt hamarosan megszűnhet. Galambosnak a 3 év 6 hónapból az ügyvédei szerint körülbelül egy évet kell rácsok mögött töltenie, ami a számítások szerint 2024 júliusában járhat le, ha minden úgy alakul, ahogy a trombitaművész azt szeretné. A reintegrációs őrizet ugyanis számos feltételhez kötött – írja a Bors.

Kérvényeznie kell a börtönnek, vagy az elítéltnek vagy az ügyvédnek – teszik hozzá. A fogvatartott és a jogi képviselője egyszer kérheti, a büntetésvégrehajtási intézet azonban akár többször is. Ha befogadják a kérelmet, akkor egy meghallgatás vár Galambos Lajosra, és csak azt követően kaphat engedélyt a távozásra. A lap fontosnak tartotta kiemelni, hogy az elítélt még ebben az esetben sem élhet szabad emberként.

Ugyanis meghatároznak számára egy telephelyet, ahol élni fog, illetve időpontokat, amikor elmehet vásárolni és ügyeket intézni. A nyomkövetővel azonban csak kötött helyen mozoghat, nem utazgathat kénye kedvére bárhová – részletezi a Bors, amely Galambos Lajos jogi képviselőjét, dr. Csontos Zsoltot is megkérdezte, véleménye szerint a házi őrizet ideje alatt dolgozhat-e majd a zenész. Erre az a válasz érkezett:

„Ügyfelem speciális helyzetben van, hiszen a fogvatartottak, akik reintegrációs őrizetbe kerülnek, elmehetnek ugyan egy munkahelyre dolgozni, de Lajcsi zenész, akinek az a munkája, hogy járja az országot”. Majd hozzátette: „Véleményem szerint majdnem teljesen kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen azokra a helyekre, ahol koncertet szerveznének neki… De véleményem szerint Lajcsi már attól is sokkal jobban lesz fizikailag és szellemileg is, ha a saját otthonában töltheti le a büntetése fentmaradó részét”.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.