Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

A G7-ek fokozni kívánják Ukrajna légvédelmének megerősítését

Fotó: MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Erről a német külügyminiszter számolt be csütörtökön, kiemelve, hogy minden egyes rakéta, melyet Ukrajna “levesz az égről”, egy kicsit kevesebb szenvedést jelent az ukrán népnek.

A Guardian jelentése szerint Annalena Baerbock német külügyminiszter csütörtökön bejelentette, a G7-ek fokozni fogják az Ukrajna légvédelmének megerősítésére irányuló erőfeszítéseiket.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

A német külügyminiszter újságíróknak nyilatkozva hozzátette, minden egyes rakéta, melyet Ukrajna “levesz az égről”, egy kicsit kevesebb szenvedést jelent az ukrán nép számára.

Baerbock ezzel együtt üdvözölte az Egyesült Államok döntését, miszerint Patriot légvédelmi rakétarendszert szállít az ukrán erőknek, ezzel is erősítve ellenállásukat az oroszokkal szemben.

A G7-ek pénzügyminiszterei eközben kiadtak egy közös nyilatkozatot is, melyben leszögezték, a csoport kész arra, hogy “szükség esetén még többet tegyen Ukrajna költségvetési és gazdasági támogatása érdekében” a következő évben.

A közleményben hangsúlyozták továbbá, hogy a G7-ek a háború kezdete óta 32 milliárd dollár költségvetési és gazdasági támogatást mozgósítottak Ukrajna számára, s azt a célt tűzték ki, hogy további lépéseket tegyenek az ország támogatására.