18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Letartóztatták a Futórózsa utcai gyilkosság gyanúsítottját

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. január 21. - 14:15

A Fővárosi Főügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedésre tett indítványt, amelyről a nyomozási bíró a mai nap folyamán dönt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. január 16-án este a XVI. kerület, Futórózsa utcában egy késsel mellkason szúrta a sértettet, aki az orvosi ellátás ellenére a kórházban életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot folytatott az emberölés tettesének elfogása érdekében. Ennek eredményeként 2022. január 18-án elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 39 éves férfit.

A Fővárosi Főügyészség az őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozta. A gyanúsított a bejelentett lakóhelyén életvitelszerűen nem tartózkodik, saját elmondása szerint Budapesten él, tartózkodási helyét azonban a hatóságok felé nem jelentette be. A gyanúsított terhére rótt, élet elleni bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés. 

A fenti körülményekre tekintettel, alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. Ezt a veszélyt erősíti, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított családja külföldön él.

Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint, a gyanúsított jelenléte az eljárásban kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel, a letartóztatásával biztosítható. A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró ma dönt.