Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,48 Ft
Euró
383,68 Ft
Font
450,38 Ft
Bitcoin
68,847 $

Órákon át körözött a reptér felett, futómű nélküli kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Ausztráliában

Egy műszaki hiba miatt futómű nélküli kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Ausztráliában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tadeu Jnr
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Helyi beszámolók szerint két utas és egy pilóta sértetlenül szállt ki egy kisrepülőgépből, miután az az ausztráliai Új-Dél-Walesben található Newcastle repülőterén mechanikai hiba miatt futómű nélkül kényszerült leszállni.

A kisrepülő, egy Beach B-200 Super King órákon át körözött a repülőtér felett, mielőtt „tankönyvi” kényszerleszállást hajtott végre. A helyszínen készült felvételeken látható, amint a repülőgép a futópálya felé közeledik futómű nélkül, majd földet érve addig csúszik az aszfalton, míg végül meg nem áll: Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A problémás helyzet miatt a vészhelyzeti járművek készenlétben álltak, és a videón is látható, ahogy a gép segítségére sietnek. Az NSW rendőrség főfelügyelője, Wayne Humphrey megdicsérte az 53 éves pilótát a sikeres leszállásért, megjegyezve, hogy személyi sérülés nem történt a nem mindennapi manőver során.

A beszámolók szerint amikor a gép biztonságosan földet ért, az irányítóteremben tapsvihar tört ki. A gépnek eredetileg egy 26 perces repülést kellett volna teljesítenie Newcastle-ből a Sydneytől mintegy 400 kilométerre északra fekvő Port Macquarie-ba.