Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,18 Ft
Euró
385,16 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
67,371 $

Fülöp-szigeteki komptűz: 31 főre emelkedett a halálos áldozatok száma

Ők feltehetőleg vízbe fulladtak vagy a tűzben vesztették életüket, a mentési munkálatok pedig továbbra is zajlanak.

...svg content...Fotó: A Fülöp-szigeteki parti őrség által közreadott kép a kigyulladt MV Lady Mary Joy 3 kompról kimenekített utasokról a Manilától 885 kilométerre délre, a Basilan tartományhoz tartozó Baluk-Baluk-sziget közelében 2023. március 30-án hajnalban. A tűzben legkevesebb 12 ember életét vesztette. A hatósági közlemény szerint 195 utast és a legénység 35 tagját sikerült kimenteni, közülük kilencen szenvedtek sérüléseket. MTI/AP
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy mintegy 250 utassal és személyzettel a fedélzetén gyulladt ki egy komp a Fülöp-szigeteknél, amelynek következtében legalább 12 ember meghalt, 7 fő pedig eltűnt, akiket azóta is keresnek.

Ám a Sky News értesülései szerint a halálos áldozatok száma immár 31 főre emelkedett, akik feltehetőleg vízbe fulladtak vagy a tűzben vesztették életüket, a mentési munkálatok pedig továbbra is zajlanak, miközben az eltűntek után is kutatnak. Soron kívül A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

Jim Hataman kormányzó szerint a Lady Mary Joy 3 nevet viselő hajó eredetileg a déli Zamboanga kikötővárosból Sulu tartományba tartott, a baleset pedig helyi idő szerint éjfél körül történt, s a roncsot azóta Basilan partjaihoz vontatták.

Elmondása szerint a hatóságok 18 holttestet találtak az egyik kabinban, legalább 23 ember pedig megsérült, akiket kórházba szállítottak, hogy mielőbb megfelelő ellátást kaphassanak, illetve az is kiderült, hogy néhányan nem is szerepeltek a hajó utaslistáján.

A gyakori viharok és a rosszul karbantartott hajók miatt sajnálatos módon sűrűn történnek ehhez hasonló incidensek, az egyik legsúlyosabb baleset pedig 1987-ben történt, amikor a Dona Paz komphajó összeütközött egy tartályhajóval: akkor 4300 ember halt meg.

Megszületett a hivatalos döntés, Xavi mégis távozik a Barcelonától

Megszületett az ítélet Xavi jövőjéről, de a katalánoknak nincs miért aggódniuk, már meg is találták edzőjük utódját.