Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Fülöp-szigeteki komptűz: sokan meghaltak, köztük gyerekek is

Fotó: EPA/PCG
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Gyerekek is vannak az áldozatok között, akiken már nem lehetett segíteni, miközben legkevesebb hét embert eltűntként keresnek.

Mintegy 250 utassal és személyzettel a fedélzetén gyulladt ki egy komp a Fülöp-szigeteknél. A tűzben legalább 12 ember meghalt, és 7 főt továbbra sem találnak, amit a tartományi kormányzó jelentett be csütörtökön.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A kimentettek közül sokan pánikszerűen ugrottak le a kompról, ami akkor már lángokban állt. A parti őrség, a haditengerészet, illetve egy másik komp és helyi halászok húzták ki az embereket a vízből.

A Lady Mary Joy 3 fedélzetén lévők többségét az éjszaka folyamán sikerült kimenteni, de továbbra sem tisztázott, pontosan hányan hunytak el. Emiatt kétszer is ellenőrizni fogják a számokat, hogy biztosak legyenek abban, kik azok, akik életben maradtak.

A halottak között legkevesebb három gyermek is van – írja a CNA. A szerencsésebbek megúszták különösebb sérülések nélkül a tüzet, míg másokat kórházba szállítottak, de nem tudni, hányan vannak élet-halál között.

A halottak többsége megfulladt, és a tengeren találták meg őket. A leégett kompot Basilan partjaihoz vontatták, és a hatóságok már megkezdték a vizsgálatokat, de egyelőre nem tudják, mi okozhatta a lángokat.