Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,97 Ft
Euró
392,90 Ft
Font
459,72 Ft
Bitcoin
68,260 $

Az FSZB-vezér az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Ukrajnát vádolja a támadással

Noha a terrortámadás után az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, az FSZB vezetője állítja, három ország állt a támadás mögött.

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News a TASZSZ orosz állami hírügynökség közlése nyomán számolt be arról, hogy Alekszandr Bortnyikov, az orosz FSZB vezetője szerint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Ukrajna állhatott a több mint 130 halálos áldozatot követelő pénteki moszkvai terrortámadás mögött.

Egy másik állami hírügynökség, a RIA szintén közzétett egy jelentést, melyben Bortnyikovot idézve azt írta, „a nyugati titkosszolgálatoknak és Ukrajnának szüksége volt a támadásra, hogy pánikot keltsenek Oroszországban”. A Sky News oroszországi stábja meg is kérdezte az FSZB vezetőjétől, hogy valóban úgy véli-e, hogy e három ország áll a támadás mögött, mire úgy felelt: Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

„Lehetséges, szerintem igen.”

Az orosz egészségügyi miniszter közlése szerint jelenleg 22 embert ápolnak kórházban súlyos sérülésekkel, közülük ketten gyermekek. Mint ismert, Ukrajna már korábban is jelezte, hogy nincs köze a támadáshoz, míg az Egyesült Államok saját hírszerzési információira hivatkozva arról számolt be, hogy tudomásuk szerint az ISIS-K a felelős a terrortámadásért.