Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Fontos frissítést tett elérhetővé a Facebook

A cég közlése szerint mostantól minden felhasználó számára alapértelmezésként elérhető.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Meta nemrégiben bejelentette, miszerint a Messengeren és a Facebookon folytatott csevegések és hívások esetében azonnal bevezeti a végpontok közötti titkosítást (E2EE) – írja a 24.hu a Bleeping Computerre hivatkozva.

A végpontok közötti titkosítással el lehet rejteni az üzeneteket a harmadik felek elől, így maga a Facebook sem láthatja a csevegésünket. Emellett a hatóságok és a hackerek számára is megnehezíti a hozzáférést – emelik ki. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

Az E2EE 2016 óta elérhető a Messenger alkalmazásban a Titkos beszélgetés megnyitása nevű funkcióként, ám a cég közlése szerint mostantól minden felhasználó számára alapértelmezésként elérhető. Mindemellett egy másik funkciót is bejelentett a Meta.

Mégpedig az elküldött üzenetek szerkesztésének lehetőségét, amelyet az elküldéstől számított 15 percen belül lehet végrehajtani. A vállalat bevezette továbbá az eltűnő üzenetek küldését is, amelyek az elküldés után 24 óráig tartanak – teszik hozzá a cikkben.

A Messengerbe bevezetett új E2EE mechanizmus a nyílt forráskódú Signal protokollon alapul. A Meta szerint hamarosan a csoportos üzenetküldésben is bevezethetik a végpontok közötti titkosítást, egyelőre a funkció tesztelés alatt áll.