Friss álláshirdetések árulkodnak a GTA 6 fejlesztési fázisáról

Fotó: Unsplash/Erik Mclean
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Rockstar Games friss álláshirdetései azt sugallják, hogy a GTA 6 remek úton halad a fejlesztés következő fázisa felé, a fő történetszál pedig már el is készülhetett.

A Game Rant szúrta ki, hogy a Rockstar Games több friss álláshirdetést is közzétett, melyek arról árulkodnak, hogy a GTA 6 fő történetszálát már megírhatták, ezek alapján pedig a fejlesztés is egy következő fázisba lép. Miután debütált a Red Dead Redemption 2, a Rockstar erőforrásainak jelentős részét a GTA 6-ra irányította át.

Noha a legutóbbi infómorzsa elhintése óta nem érkezett hivatalos bejelentés a Rockstar részéről a GTA 6 kapcsán, az új álláshirdetésekből megtudhatjuk, hogy a játék fejlesztési ciklusának következő állomása merre tart. A Rockstar ugyanis most egy teljes munkaidős szinkronrendezőt keres, ami arra utal, hogy a játék fő történetszálát teljesen kidolgozták, így a forgatókönyv már készen állhat.

Az álláshirdetés szerint az új munkatársnak azonnal munkába kell állnia Rockstar Games New York-i stúdiójában, ami azt sejteti, hogy a GTA 6 szinkronfelvételeit a lehető leghamarabb el akarják kezdeni. Ezzel egy időben azonban egy másik hirdetést is feltettek, melyben szkennelési szakembert keresnek.

A szakember jelentősen megkönnyíteni a GTA 6-hoz szükséges arc- és testszkennelési folyamatokat: mivel pedig egyszerre keresnek szinkronrendezőt és szkennelési szakembert, ez azt jelentheti, hogy a játék a fejlesztés előrehaladott állapotában lehet, a fő történetszál és a forgatókönyv pedig már készen lehet.

A friss álláshirdetések ígéretes jelek a GTA 6 fejlesztése kapcsán, s nem elképzelhetetlen, hogy a megjelenés is közelebb van, mint azt a rajongók gondolják. Innentől tehát a Rockstaron a sor, hogy a közeljövőben megossza a GTA 6 fejlesztésével kapcsolatos legfrissebb híreket.