Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Fővárosi dílerek lelkén szárad egy fogyasztó halála – fegyházba kerülhetnek

Egy fogyasztó önkívületi állapotban olyan súlyos sérülést okozott magának, melynek következtében életét vesztette.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleményéből derült ki, hogy a vádirat szerint egy 48 éves férfi 2020-2021-ben különböző kábítószereket árult Budapesten: marihuánát, MDMA-tartalmú, ún. ecstasy tablettákat, mefedront, amfetamint és LSD-t. A kábítószereket a férfi egy III. kerületi pincében, illetve a XII. kerületi lakásában adta át.

Egy társaság 2021. november 26-án elhatározta, hogy egy VIII. kerületi lakásban szórakozni fognak és eközben kábítószereket fogyasztanak, így a társaság egyik tagja megkereste ismerősét, aki végül a 48 éves férfitől szerzett be LSD és extasyt. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

A társaság az este folyamán nemcsak az így beszerzett LSD-t, de más forrásból vett marihuánát is fogyasztott, ám reggel az egyik férfi a kábítószerek hatására önkívületi állapotba került, megsebesítette magát, és a sérülés következtében, pár nappal később a kórházban elhunyt.

A kábítószer-bűnözés elleni rendőrök elfogták a 48 éves férfit, lakásán kábítószert, több mint 5 millió forintot és a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le, valamint a társait is azonosították.

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével, a társait pedig kábítószer forgalomba hozatalával vádolja, és velük szemben fegyház-, börtön és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását is indítványozza. A kereskedő férfi korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.

Elutazott Párizsba a magyar úszóválogatott, Milák viszont nem tartott velük

A szövetségi kapitány mondta el, hogy a 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka miért maradt itthon egyelőre.

Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Annak ellenére, hogy több mint 2000 külföldi embercsempészt engedtek szabadon, a magyar büntetés-végrehajtási intézetek kapacitása továbbra is teljes kihasználtságon van.